Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Prośba o analizę logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż mam taki problem iż gdy samochód jest zimny pracuje bez zarzutu a po osiągnięciu 90 stopni i przejechaniu kilkudziesięciu kilometrów stopniowo traci na mocy do obrotów 2400-2800 powyżej dostaje mocy i wszystko jest ok.Jest to uciążliwe szczególnie gdy ruszam gdyż do 2400-2800 auto zachowuje się jak muł a gdy dochodzi do 2400-2800 dostaje kopa i działa normalnie.Przebieg to 200 tyś mill a rozrząd był zmieniany przy 90 tyś mill.Zrobiłem komplet logów czy ktoś mądry mógłby zerknąć na logi i powiedzieć co jest nie tak z góry dziękuję i pozdrawiam

Logi statyczne:

000,001,003

OJGE9.jpg

004,007,013

CN1RJ.jpg

018,023

CNvNr.jpg

Logi dynamiczne:

000,001,003

CO6cA.jpg

004,008,010

OK4AA.jpg

011

OK9zS.jpg

Logi Basic settings:

000

Sx8MS.jpg

003

COWAA.jpg

011

CP83i.jpg

Opublikowano

EGR zaślepiony lub totalnie zasyfiony - do sprawdzenia. Turbo pompuje całkiem nieźle, przepływka mierzy OK, termostat OK. Masz jeszcze katalizator?

Opublikowano

.Przebieg to 200 tyś mill a rozrząd był zmieniany przy 90 tyś mill.

:shocked: :shocked: :shocked:

Opublikowano
  • Autor

Tak mam katalizator a co do egr to mam zamiar go wyczyścić lub wymienić myślisz że to jest przyczyną zamulania gdy ciepły?A jak myślisz pompki jeszcze są ok czy też do wymiany?Dzięki za odpowiedź[br]Dopisany: 02 Kwiecień 2010, 09:58_________________________________________________Sorka przebieg to 120 tyś mill a nie 200 tyś mill.

Opublikowano

Przyczyna zamulenia bedzie raczej zapchany katalizator .... i nie wydaje Ci sie ze czas juz na wymiane rozrzadu :)

Opublikowano
  • Autor

Przemik myślisz że to katalizator?Bo gdy samochód jest zimny idzie jak burza dopiero po przejechaniu kilkudziesięciu kilometrów go zaczyna stopniowo zamulać a co do przebiegu mam 120 tyś mill a nie 200 tyś mill sorka

Opublikowano

zacznij od najprostszych rzeczy - czyli od wywałki kat.

Opublikowano
  • Autor

Witam ponownie.Otóż znalazłem usterkę w moim przypadku prawdopodobnie przyczyną był albo zawór ERG który nie działał poprawnie ponieważ wężyk podciśnienia był zatkany kulką prawdopodobnie przez jakiegoś mechanika i sterujący nim zawór N218 w którym było trochę wody po osuszeniu i wyczyszczeniu wraz z wężykami w których też znalazłem trochę wody wszystko wróciło do normy a autko śmiga jak należy pisze to w celu poinformowania dla kogoś kto może będzie miał taki sam problem dziękuje i pozdrawiam :)

Opublikowano

nikt nic nie pisze o korekcji na 2 cylindrze ? przecież to się w normie nie mieści, pierwszy i czwarty też nie idealne

Opublikowano

nikt nic nie pisze o korekcji na 2 cylindrze ? przecież to się w normie nie mieści, pierwszy i czwarty też nie idealne

To samo rzuciło mi się w oko, poza tym co już napisane wyżej :)

Korekcje fatalne i szukałbym innych pompek, co tu duzo mówić...

Uporałeś się z problemem, ale przy takich korekcjach katalizator nie wygląda pewnie ciekawie.

Opublikowano
  • Autor

No właśnie korekcje na pompkach nie są za ciekawe i czeka mnie albo wymiana albo regeneracja a co do katalizatora to zamierzam go wyrzucić i zamontować zwykłą rurę (zamiennik) do kupienia na allegro.Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam