Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Losowe działanie lampki drzwi prawych i podświetlenia nóg pasażera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taki problem, nie mogę zlokalizować usterki podświetlenia nóg pasażera i czerwonej lampki prawych drzwi przednich raz zapalają się a raz nie i zawsze razem.

Dodam, że krańcówka jest ok ponieważ jak otworzę drzwi to oświetlenie wewnątrz auta się zapala a niestety na nogi i w drzwiach już nie zawsze.

Gdzie Panowie zacząć szukać problemu ? domyślam się, że te dwie opcje na nogi i drzwi są zintegrowane skoro zawsze razem albo działają albo nie.

Opublikowano

jeżeli zapala się światło podsufitki po otwarciu drzwi to znaczy że włącznik działa natomiast jego podłączenie nie :naughty: trzeba zobaczyć kabelek brązowo-czerwony między włącznikiem w drzwiach pasażera a słupkiem A (przy nogach pasażera). Możliwe że w włączniku jest kabelek ktory nie łączy się w wtyczce - można spróbować kontakt-u w spray'u.

Opublikowano

jeżeli zapala się światło podsufitki po otwarciu drzwi to znaczy że włącznik działa natomiast jego podłączenie nie :naughty: trzeba zobaczyć kabelek brązowo-czerwony między włącznikiem w drzwiach pasażera a słupkiem A (przy nogach pasażera). Możliwe że w włączniku jest kabelek ktory nie łączy się w wtyczce - można spróbować kontakt-u w spray'u.

Ale napisz proszę gdzie szukać tej wtyczki, bo domyślam się, że to chyba pod gumą między drzwiami i słupkiem ale gumy nie mogę sciągnąć :confused4:

Opublikowano

wtyczka jest z jednej strony w przełączniku w drzwiach (rozbieranie tapicerki) a z drugiej strony w słupku A (za gumką od strony kabiny)