Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 ALT] Sportowe sprężyny H&R -40mm. Jakie amory?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie pytanie jak w temacie... Otóż mam sprężyny H&R i nie chcę ich wyjmować bo autko ładnie na nich siedzi :naughty: Ale jest na amorach od 1BA :kwasny: W tym zestawieniu amory szybko pewnie padną na naszych drogach i chciałbym wiedzieć jakie kupić?? Może ktoś się orientuje czy od 1BE byłyby dobre?? Czy jakieś inne??

Opublikowano

mam podobny zestaw z tym, że sprężyny H&R przełożyłem z gwintu, amorki seryjne a koła 18-ki i nic mi nie padło w zawieszeniu przez 2 lata :wink4: amortyzator nie obniża zawieszenia tylko sprężyna, 1BE będzie za to twardszy od serii

Opublikowano

ja też jeżdże na takim zestawie H&R + ori amor, auto siedzi fajnie ale nie jest zbyt twardo i o to mi właśnie chodziło, zrobiłem już pare tysiączków i obserwuje ich skuteczność - nie zmieniła się ani 1%

także podłączam sie do pyt. w razie jakby co, czy amor 1BE bedzie dobry do tego zestawu?

Opublikowano
  • Autor

mam podobny zestaw z tym, że sprężyny H&R przełożyłem z gwintu, amorki seryjne a koła 18-ki i nic mi nie padło w zawieszeniu przez 2 lata :wink4: amortyzator nie obniża zawieszenia tylko sprężyna, 1BE będzie za to twardszy od serii

Hmm... a ja pojeździłem troszkę po naszych super drogach z felą 17 i czuje jakby auto się bardziej bujało :mysli: Na diagnostyce amory ~75% wszystkie. Tylko sprężyny są -40 a 1BE w stosunku do serii tylko -20... Dodam że za sachsy na przód do 1BE trzeba wyłożyć po 250zł więc to dużo chyba nie jest i chciałbym takie założyć :rolleyes:

Opublikowano

ja dla świętego spokoju i dla utwardzenia auta założył bym amorki o skróconym skoku, auto zachowuje się pewniej na drodze, jest sztywniejsze ale odrobinę straciło na komforcie, oczywiście można jeździć na ori amorkach i niższych sprężynach, sam tak jeździłem :wink4:

Opublikowano
  • Autor

ja dla świętego spokoju i dla utwardzenia auta założył bym amorki o skróconym skoku, auto zachowuje się pewniej na drodze, jest sztywniejsze ale odrobinę straciło na komforcie, oczywiście można jeździć na ori amorkach i niższych sprężynach, sam tak jeździłem :wink4:

Ja jeździłem tak w B5 i po 40tyś było po amorach :gwizdanie: A komfort w 1BE wydaje mi się najlepszy :cool1: