krawiecki20 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Ostatnio bylo dosyc cieplo i wlaczylem klime i dobiegl mnie halas z pod maski jak sie okazalo to prawdopodobnie klima i brak srodka smarujacego moze mi ktos podpowiedziec co mam teraz zrobic
majkel_majki Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Klima to nie jest stary silnik silnik żeby ubyło oleju tak sobie. Możesz tylko jechać do specjalisty, sam nic nie zrobisz, z wyjątkiem możliwości zrobienia sobie krzywdy przy rozszczelnieniu napełnionego układu. Wróżąc z niczego podejrzewam łożysko sprężarki, napinacz/ rolkę paska wielorowkowego albo najgorsza opcja- zacierającą się sprężarkę i nie używałbym tej klimy do momentu potwierdzenia lub nie diagnozy bo będzie większa kicha.
krawiecki20 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2010 no wlasnie piszczy jak wlaczy sie klime i nie uzywam wogole ani wiatraka ani klimy i nie wiem co mam zrobic bo jestem we wloszech , mam nadzieje ze tylko klime trzeba nabic bo nie wiem kiedy byla nabijana i czy wogole ja ktos nabijal
majkel_majki Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Wiatraka możesz normalnie używać, ale jak tylko będziesz miał możliwość to podjedź do serwisu klimatyzacji. Osobiście podejrzewam łożysko lub jakąś rolkę bo zacierająca się sprężarka raczej wyje niż piszczy.
krawiecki20 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Tzn jest taki odglos jak by pasek byl poluzowany i sie slizgal
krawiecki20 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Bylem u mechanika we wloszech b o obecnie tam jestem i mi powiedzial ze to nie pasek ale on jest taki ze obcokrajowcow naciaga wiec sam nie wiem co to moze byc
majkel_majki Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Będziesz zjeżdżał do kraju? Jeżeli niedługo to poszukaj fachowca na miejscu, a z brakiem klimy jakoś się przemęczysz. Powiedz tylko jeszcze czy piszczy zawsze, czy tylko jak załączysz klimę? Jeżeli tylko na klimie to stawiam na napinacz albo rolkę paska, sprężarka dość mocno obciąża silnik i za luźny pasek może wtedy piszczeć, albo któreś mocniej obciążone łożysko. W tej chwili przynajmniej ja nie jestem w stanie więcej ci powiedzieć, to musi ugryźć ktoś kumaty na miejscu.
krawiecki20 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Do kraju jade w maju i tylko piszczy jak wlacze klime i zimne powietrze a jak wylacze klime i wlacze nawiewy to nie piszczy
majkel_majki Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 To załatw sobie jakiś dobry serwis i termin w PL, nic lepszego ci nie poradzę bo makaroniarskim mechaniorom jakoś bym nie ufał, to nie jest naród słynący z kultury technicznej
krawiecki20 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2010 A jak myslis jaki koszt naprawy przy takich objawach jak ci pisalem??
majkel_majki Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Ciężko mi powiedzieć, jeżeli sprężarka jest ok to powinieneś zmieścić się w 500 pln tak orientacyjnie.
krawiecki20 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2010 To lepiej wogole nie uzywac nawiewow czy moge uzywac nawiewow zimnych naprzyklad 18stopni i LOW i cieplych bez wlaczonej klimy czy lepiej nie uzywac wogole ?
majkel_majki Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Nawiewów możesz używać bez stresu jak sobie tylko zamarzysz, chodzi o to, by pozostać na econie, nie włączać klimy.
krawiecki20 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Bo myslalem ze jak klima bedzie wylaczona to i tak ze bedzie bardziej sie psula a tu jest tak ze jak klima dziala to piszczy a jak klime wylacze to nie piszczy to moge na wylaczonej klimie brac na zimne powietrze i chyba klima sie nie rozwali bardziej ehhe
Rekomendowane odpowiedzi