aphex Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Witam forumowiczów. !!! Czy ktoś jest mi wstanie namierzyć warkot:D który pojawia się przy skręcaniu kół. Objawia się to tylko i wyłącznie kiedy silnik jest na biegu. Jak jest na luzie przy toczeniu nie słychać. Co najdziwniejsze wszystko jest ok jak silnik jest jeszcze zimny po rozgrzaniu dopiero występują jakieś naprężenia w układzie kierowniczym!!!!! Może ktoś zna temat i może mnie nakierować. Z góry dzięki.
Radziu Audi A4 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Podjedź na stacjędiagnostyczną, i sprawdzą ci luzy itp. to kosztuje z 10 PLN. przyjżałbym się jesze przegubom. ewentulanie poduszki pod silnikiem i skrzynią.
aphex Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2010 luzy to odpadają bo byłoby to niezależne od nagrzanego silnika. Czuć wyczuwalne drżenie kierownicy.
Radziu Audi A4 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Hmm. to najpierw wymień płyn od wspomagania. Zobacz czy pieni ci się w zbiorniczku od wspomagania.a jak nie, to koncówki, drążki i pozostanie Ci magiel.
A-rek Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 czy ten warkot jest jak skrecasz tylko w jedna strone :?: obstawiam przegub, a ktory to musisz sprawdzic sam.
aphex Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2010 hmm przegub zawsze sobie pyka a tu nic takiego nie ma. Lekkie drżenie całej budy jest wyczuwalne przy skręcaniu w lewo jak i w prawo i tylko jak silnik jest rozgrzany. Kupiłem kpl. zestaw wahaczy zrobię geometrie i się zobaczy czy ustąpi. Znając moje szczęście problem tak szybko nie zniknie.
Rekomendowane odpowiedzi