Młody_drog Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Witam Wiem, widziałem już parę takich tematów, ale nie widziałem odpowiedzi na pytanie, czy wiatrak klimy powinno się dać zakręcić ręką jak jest wyłączony samochód? U mnie się nie da Mam problem u siebie taki, guzik ECOn jest cały czas wciśnięty, tzn się pali, klima nie chodzi. Po zvagowaniu wyskoczyło: 00819 - High Pressure Sensor (G65) 07-10 - Signal to Low - Intermittent Co to może być? Czy jest opcja autodiagnostyki klimatronika po przez jakąś kombinację przycisków jak w passacie? Orientujecie się jakie są koszta napełnienia klimy w serwisie? dzięki!
ROBERT Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Jak się świeci ECON to klima jest wyłączona (włączony tryb "ekonomiczny") 00819 - Ten błąd wskazuje na brak czynnika w układzie (może jakaś nieszczelność albo po prostu się skończył) lub uszkodzenie samego czujnika. Możliwe też, że przez niewłączający się wentylator(zablokowany) ten błąd się pojawił Co do wiatraka to powinieneś bez problemu zakręcić nim ręką (włącza się tylko jak ECON nie świeci się - włączona klima). Możliwe, że wentylator mechanicznie się zablokował (szczotki, łożysko ... ) Diagnostyka jest ale tylko dla B5
Młody_drog Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2010 A jak zdemontować ten wiatrak? bez opuszczania przodu się obejdzie czy nie? Chyba się zatarł czy coś, bo jest tak zablokowany, że go ręką nie da się ruszyć.
ROBERT Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Odkręcasz jedną śrubkę (musisz ją znaleźć na obudowie wentylatora - jest w górnej części), przekręcasz go (teraz nie pamiętam w którą stronę) i bez problemu wychodzi, aha jeszcze kabel trzeba wydostać, wtyczka jest pod osłoną zbiorniczka płynu wspomagania
Gość MIECZ81 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Tj błąd czujnika kolego, ja mam to samo klima nie działa, cały czas świeci econ, wymieniłem czujnik na nowy, ale chyba jeszcze musze wykasować błąd, bo nie wiem czy mechanik to zrobił, co do czujnika to kosztuje grosze, ja kupiłem za 30zł z przesyłką na allegro i pasuje idealnie, wszyscy piszą że kosztuje ok 200zł
Młody_drog Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2010 No tak ale czujnik chyba nie ma nic do zablokowanego wiatraka??
ROBERT Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Najpierw kolego zajmij się wentylatorem bo ten błąd może być spowodowany przez to, że się nie włącza i powstaje wysokie ciśnienie w ukł. klimatyzacji Możesz zrobić VAGiem "test elementów wykonawczych" w [08- Auto HVAC]
Gość mmcv Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Mialem niedawno to samo , czujnik wysokiego cisnienia do wymiany(lewa strona) . Wymienilem czujnik, doladowalem czynnika chlodzacego i oleju , klima dziala. Koszt czujnika ASO 170zl. Byl problem z dostaniem takiego czujnika do mojego modelu, dlatego ASO.
Młody_drog Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Czyli czujnik blokuje wentylator? Nie sądze... Jadę dzisiaj do mechanika i wyciągniemy ten wiatrak
Dzo-Dzo Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 no i co tam w koncu ustaliliscie u mnie czynnik jest - wentylator stoi ale nie jest zablokowany i tez blad 00819
Młody_drog Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2010 No ja zamawiam nowy wentylator, z ebaya za 70 funtow :/ no ale nie mam wyjscia
ROBERT Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 No ja zamawiam nowy wentylator, z ebaya za 70 funtow :/ no ale nie mam wyjscia Na pewno dało by się go jeszcze przywrócić do życia i to kosztowałoby kilka dukatów polskich
Młody_drog Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Poszedłem tutaj do elektryka i mówi, że nie robi, nie będę wysyłał teraz do PL bo muszę autem jeździć cały czas, nie mogę rozbierać co chwilę... a w PL będę w lipcu dopiero
Rekomendowane odpowiedzi