Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie tarcze i klocki hamulcowe do Audi A4 B5?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak masz tarcze 288mm to będzie pasować :wink:

Opublikowano

A warto taki zestaw czy lepiej cos innego? Ewentualnie co polecasz?

Opublikowano

jest dobrze, kupisz długo bedziesz jezdził

Opublikowano

Dziękuje za odpowiedź :)

Opublikowano

A co polecacie do B5 1.8TQ AVANT 98r. 150km?? Muszę w pon albo wt wymienić tarcze i klocki bo w środe mam trasę, a jak dziś patrzyłem to klocki już się prawie kończą ;/

Opublikowano

Jak masz taką okazję to wkładaj od razu 312mm :naughty:

Opublikowano

Narazie nie dysponuje odpowiednią ilością $$ w 312mm będę szedł przy okazji większych mocy tj. na wiosne ;) Na razie potrzebuje coś 28mm co dobrze hamuje ;P

Opublikowano
Narazie nie dysponuje odpowiednią ilością $$ w 312mm będę szedł przy okazji większych mocy tj. na wiosne ;) Na razie potrzebuje coś 28mm co dobrze hamuje ;P

Nawet nie wiem czy 300zł więcej zapłacisz :wink:, klocki te same, dokładasz jarzma (nawet mam :naughty:) i tylko ciut drożej tarcze więc zastanów się :wink:

Opublikowano

problem jest tylko wtedy jak ktos nie ma kol 16 cali (szczegolnie na zime)

Opublikowano

No fakt, koła min 16" ale kolega i tak chce rezać więc nie ma sensu czekać na później :wink:

Opublikowano

No tak ale na jamrza trzeba dać 200-300zł, a mam teraz okres którego nie lubi każdy kierowca... przegląd+ubezpieczenie do zapłaty ;/

Opublikowano

Życie, ale wydaje mi się że i tak warto to zrobić teraz (najwyżej pożycz) niż kupić 288 a potem wymieniać bo stratny jesteś podwójnie jednak wybór należy do Ciebie :decayed:

Opublikowano

Dobra, to jakie te 288mm polecacie?

Opublikowano

(brembo oro(tylko nie wiem czy występują w 288), ebc), _ (zimmermann, ate(gładkie), _ (ferodo, bosch, brembo)

może któreś pominąłem ale mniej więcej w tej kolejności w zależności od zasobności portfela :naughty:

Ja jeszcze jeżdżę na ferodo z ori klockami i nie narzekam :wink:

chłamu za 20-30zł nie kupuj :decayed:

Opublikowano

Tomek, już mu to pisałeś ale kolega dalej dociekliwy :wink:

Opublikowano

a jakoś mi się przeoczyło ;P

Opublikowano

wiem, ale jak ślepy to trzeba podsuwac pod sam nos :decayed:

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, sorki za odgrzewanie jakiegos starego tematu ale widze ze tu dyskusja jest na temat tarcz i klockow wiec podepne sie bo nie chce robic nowego tematu. Tak wiec mam a4 b5 95 r ADR. I jakie ja mam tarcze i klocki ? Mam tarcze pojedyncze nie wentylowane i do tego jakies klocki chyba bez tego czujnika zurzycia bo nie widze nigdzie zeby kable wychodzily i lecialy gdzies z zacisku (klocka). Chce kupic klocki i mysle nad przetoczeniem tarcz ale on juz mi sie kilka razy zrobily fioletowe od temp, tzn nie cale ale tak 4-5mm grubosci pasek fioletowy byl. Sa krzywe i bija troche jak sie hamuje i cos z nich bardzo brzydki dzwiek wychodzi i chcialbym przetoczyc ale co to da to nie wiem sadze ze pewnie nic. Wiem ze lepiej nowe kupic ale jak narazie nie da rady. Patrzylem za klockami ale i widze klocki z Master sport i nie wiem co to one warte. Dorzucam kilka fotek tej tarczy i zacisku jakby mi ktos powiedzial co to jaki jej rozmiar i jaki do niej klocek bylbym wdzieczny. Pozdro.

IMAG0114.jpg

IMAG0115.jpg

IMAG0116.jpg

IMAG0117.jpg