Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AKE] Swiecące kontrolki ABS i ESP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,problemem sa swiecace kontrolki jw.gdzies musi byc zwarcie na instalacji bo pali takze bezpiecznik nr 42.Czy ktos mial juz taki problem moze i wia jak sie od niego uwolnic.Z göry dziekuje za pomoc.Thx

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, ja mam podobny problem, czasami zapalają mi się na dwa-trzy dni te kontrolki, a potem same gasną. Raz, gdy paliły się te kontrolki, pojechałem do mechanika, żeby sprawdził mi vagiem samochód, okazało się, że jest wszystko ok, ani jednego błędu. I samo zgasło. Nie wiem dlaczego się zapalają. Jak ktoś wie to proszę o info.

Opublikowano

Czujnik stopu do sprawdzenia.

Opublikowano

Miałem ten sam problem, wczoraj byłem na komputerze i wykazało błąd czujnik stopu, mechanik wymienił mi ten czujnik na nowy ale dzisiaj odpalając samochód kontrolki abs i esp znów się zaświeciły, pojechałem odrazu do mechanika i na komputerze znowu błąd czujnik stopu. Niestety mechanik nie miał dzisiaj drugiego czujnika na wymianę i będę wymieniał go znowu w poniedziałek, jednak mechanik powiedział, że równie dobrze może być któryś z kabli uszkodzony albo że nowy czujnik się nie "zamknął" i dlatego wywala ten błąd ponownie. Co o tym sądzicie?

Opublikowano

Żaden kabel, źle zamontował czujnik i CI go popsuł. Teraz sprzedają samoregulujące. W żadnym wypadku po odpakowaniu nie kręcić trzpieniem

Procedura zakładania:

Wciśniety hamulec stopu i wklada sie czujnik,

Zwalnia sie hamulec

trzpień sie wyreguluje, przekrecamy w prawo aż nam "kliknie"

podpina wtyczke i po sprawie

Powodzonka

Opublikowano

Żaden kabel, źle zamontował czujnik i CI go popsuł. Teraz sprzedają samoregulujące. W żadnym wypadku po odpakowaniu nie kręcić trzpieniem

Procedura zakładania:

Wciśniety hamulec stopu i wklada sie czujnik, obraca w prawo o 45 stopni, cały czas hamulec wcisniety

Zwalnia sie hamulec

podpina wtyczke i po sprawie

Powodzonka

Przy wymianie nie widziałem, żeby wciskał hamulec stopu; z tego co widziałem to najpierw włożył czujnik stopu ( bez wciśnietego pedału hamulca) a dopiero pózniej nacisnął hamulec. Z drugiej strony nie chce mi się za bardzo wierzyć, aby w zakładzie, który serwisuje samochody z grupy VW nie wiedzieli jak założyć czujnik stopu. No nic, podjadę w poniedziałek i dokładnie się przyjrzę jak będzie zakładany nowy czujnik.

Ps. Mój stary czujnik ma nr. 3B0 945 511A a został założony czujnik nr. 1K2 945 511 - może ten czujnik jest nie za bardzo do A4?

Pozdrawiam

I Jeszcze jedno; mianowicie po wymianie czujnika zauważyłem, że światła stopu nie reagują na delikatne naciśnięcie hamulca, dopiero po trochę mocniejszym naciśnięciu hamulca zapalają się; jak powinno być, czy nawet delikatne naciśnięcie hamulca powinno powodować zapalenie się świateł stopu?

Opublikowano

Dlatego pisze jeszcze raz, wyłamał czujnik, zakładal starym sposobem, tak sie zakładało czujniki z możliwościa regulacji trzpienia, te nowe same sie regulują, To co napisałeś, że z opóźnieniem stop masz to już mam 100% pewność, że źle go włożył, zresztą pisałeś, że bez wciśnięcia hamulca to zrobił. Mi tak zrypali w moim pasku czujnik, też w zakładzie co tylko Vagi robią, potem sam sobie zmieniłem stosując metode opisaną wyżej i działa stop po wciśnieciu na 1cm. Nie wierzysz to zadzwoń do ASO i zapytaj o sposób montowania, jeśli chcesz to na PW dam Ci linka do forum passka i sie upewnisz. Zrób montaż jak opisałem albo przypilnuj aby tak zrobił mechanik i będzie OK.

Opublikowano

Dlatego pisze jeszcze raz, wyłamał czujnik, zakładal starym sposobem, tak sie zakładało czujniki z możliwościa regulacji trzpienia, te nowe same sie regulują, To co napisałeś, że z opóźnieniem stop masz to już mam 100% pewność, że źle go włożył, zresztą pisałeś, że bez wciśnięcia hamulca to zrobił. Mi tak zrypali w moim pasku czujnik, też w zakładzie co tylko Vagi robią, potem sam sobie zmieniłem stosując metode opisaną wyżej i działa stop po wciśnieciu na 1cm. Nie wierzysz to zadzwoń do ASO i zapytaj o sposób montowania, jeśli chcesz to na PW dam Ci linka do forum passka i sie upewnisz. Zrób montaż jak opisałem albo przypilnuj aby tak zrobił mechanik i będzie OK.

OK, jutro jadę wymieniać to dokładnie wypytam przed wymianą i najwyżej powiem żeby wymienił wg Twoich zaleceń. Jak możesz to podeślij mi linka.

z góry dzęki i pozdrawiam.

Opublikowano

Poszło PW, troche źle opisałem motaż, ma być tak i to sprawdzony patent, prosze sie nie sugerować poprzednim moim wpisem ( z głowy go wpisałem ), zrobiłem edycje posta również wyżej :

"wcisnąć pedał hamulca, włożyć czujnik w otwór (nie przekręcać!!!), zwolnić pedał (będzie słychać regulację cięgła), i przekręcić o 1/8 obrotu w prawo. Przekręcenie czujnika bez wciśnięcia trzpienia spowoduje jego zniszczenie"

[br]Dopisany: 10 Październik 2010, 19:13_________________________________________________I jak z czujnikiem?? Spokój?

• 2 lata później...
Opublikowano

ja mam podobny problem tylko, że u mnie kontrolki ABS i ESP po zaświeceniu się (w trakcie jazdy ) a następnie po zatrzymaniu samochodu zgaszeniu i odpaleniu (od razu) gasną i wszystko jest normalnie.;/ Czy to też będzie wina czujnika ???:kwasny:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

u mnie po włączeniu silnika zapala się kontrolka ESP (nie za każdym razem - powiedzmy 1 może 2 w miesiącu) i nie można jej wyłączyć. Dopiero po wyłączeniu silnika i ponownym włączeniu wszystko wraca do normy -kontrolka ESP zgaszona. O co chodzi? czujnik powoli daje znać o sobie?