Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Paliwo ucieka przez odpowietrznik baku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

...i leje mi sie po blotniku. Sytuacja ma miejsce zawsze po zatankowaniu do pelna i jak jest wiecej paliwa w baku...

Tez tak macie?

Opublikowano

ja mam podobne wrazenie bo co zatankuje to pozniej jest plama na blotniku...co jest tego przyczyna???????

Opublikowano

U mnie też coś takiego występuje, ale jak nawalę paliwa totalnie na maxa.

Do 3 odbić pistoletu, jak nic nie popuszczę, to jest OK.

Opublikowano

U mnie też coś takiego występuje, ale jak nawalę paliwa totalnie na maxa.

Do 3 odbić pistoletu, jak nic nie popuszczę, to jest OK.

Nigdy nie miałem problemów z wyciekami lub plamami na błotniku. Zawszę tankuję do pierwszego odbicia i wyjmuję pistolet z wlewu. Taki nawyk wyrobiłem sobie przy moim poprzednim samochodzie (benzyna), gdzie w instrukcji było wyraźnie zalecenie by tankować w ten sposób. Nalewanie większych ilości paliwa ponoć źle wpływało na pochłaniacz par paliwa i mogło być przyczyną pojawiania się zapachu paliwa w kabinie. A jak mówi stare przysłowie; przyzwyczajenie jest drugą naturą :wink4:.

Opublikowano

Ja tam zawsze conajmniej 3 odbicia. A czasami jeszcze trochę dla równego litrażu lub gotówki.

I też nie mam problemu z zapachem w środku.

Opublikowano

Ja u siebie niczego takiego nie zaobserwowałem, a zwykle dobijam kilkakrotnie przyciskając odpowietrznik. Jak sobie sam nie poleję przy wyjmowaniu pistoletu, to zawsze mam czysto :)

Opublikowano
  • Autor

Ja nigdy nie dobijam kilkakrotnie.

Jak jest pierwsze odbicie, to koncze tankowanie i za kazdym razem ropa cieknie mi po blotniku :thumbdown:

A ucieka bankowo przez maly odpowietrznik.

Opublikowano

to mi nie leci po błotniku tylko gdzieś indziej kapie pod samochodem, dzieje się tak tylko jak zatankuje pod sam korek do 3 - 5 odbić. Jak zatankuje do pierwszego odbicia to jest ok

Opublikowano

Ja u siebie niczego takiego nie zaobserwowałem, a zwykle dobijam kilkakrotnie przyciskając odpowietrznik. Jak sobie sam nie poleję przy wyjmowaniu pistoletu, to zawsze mam czysto :)

Dokładnie też tak mam. Zawsze staram się aby paliwa było jak najwięcej w zbiorniku :good: I też nie czuję nic po zatankowaniu :hi:

Opublikowano

U mnie tez jest czysto i nie czuc ropa.

Opublikowano
  • Autor

Bieniek, pytam tych, ktorzy maja ten problem, a nie tych, ktorzy go nie maja :decayed:

Opublikowano

A ja potwierdzam,ze nie jest tak w kazdym modelu tylko problem lezy u Ciebie :decayed:

Opublikowano

Mam ten sam problem tylko w b5 jak zatankuje do pełna to zawsze mam brudny błotnik i wszystko co jest pod klapką wlewu paliwa:(

Opublikowano

no i co jest jakis sposob na odatkanie tego odpowietrznika bo jakos temat umarl a nikt konkretow nie podal :wallbash: