mile_end Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 witam mam problem wyskakuje mi taki błąd i żaden z fachowców nie ogarnia co to może być P2BAC tyle znalazłem w necie NOx Exceedence - Deactivation of EGR rozumiem, że to chodzi o to że EGR jest wyłączony? ale co to może oznaczać z autem mam taki problem że jedzie do 90 i więcej nie i odcina go przy 2500 obrotach czy może to być blokada? auto VW Crafter 2,5 TDI 136 km wiem że to forum A4 ale myślę że jest tu parę ogarniętych osób w VAG'ach z góry dziękuje PS wpisując w google ten błąd pierwsze co znalazło google mnie zniszczyło P2BAC : Proud 2 Be A Christian
Sztomel Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 sonda lambda wykryła zbyt duży poziom tlenków azotu i przy tym nieaktywny zawór EGR, pewnie albo EGR ma usterkę albo został niefortunnie przez kogoś zaślepiony i powoduje tryb awaryjny, nie podałeś kodu silnika więc nie wiem czy EGR jest sterowany elektrycznie czy podciśnieniowo ale raczej będzie sterowany elektrycznie więc jeśli EGR nie został umyślnie zaślepiony to z pewnością wywaliłoby również niesprawność sterownika EGR, trzeba wykonać log dynamiczny i statyczny grupy 003 i wyjdzie jakie są wskazania EGR.
mile_end Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2010 skupie się na EGR bo sonda była dopiero co wymieniana
Rekomendowane odpowiedzi