Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Lista modułów komfortu 46 w Audi A4 B6 i B7 z opisem funkcji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy mam problem do padł mi moduł komfortu 8E0 959 433 BD i nigdzie go dostać nie mogę z tyłu mam korbki.czy jest zamiennik? dziękuję za pomoc.

• Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Wyświetleń 782,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor

Witam koledzy mam problem do padł mi moduł komfortu 8E0 959 433 BD i nigdzie go dostać nie mogę z tyłu mam korbki.czy jest zamiennik? dziękuję za pomoc.

Możesz napisać na pw co z elementów, które obsługuje komfort posiadasz w swoim aucie? (alarm, pakiet oświetlenie - o korbach już napiałeś).

Opublikowano

U mnie - 8E0 959 433 BB

Opublikowano
  • Autor

Przemo daj trochę info co BB obsługuje w Twoim autku - zweryfikujemy czy zgadza się z listą...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Proszę o pomoc odnośnie zamiennika modułu komfortu 8E0 959 433 AL.

Posiadam alarm fabryczny z kontrolą wnętrza, 433 Mhz. W drzwiach kierowcy mam tylko zablokowanie alarmu do transportu i czujnik ruchu. Korby z tyłu.

Jak wpisuję do ETKA, to wyskakuje mi, że wycofana bla bla i zamiennik to AJ, ale czy tylko ten? AJ nie mogę nigdzie kupić. Oczywiście nie piszę tu o ASO (1200 zeta :shocked:)

Opublikowano

Do tego pierwszego dzwoniłem i niema ale drugi link to przeoczyłem. Zaraz dzwonię. Dzięki serdeczne :>

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie rodzaj modułu to

8E0 959 433 AC

elektryka szyb tylko z przodu

podswietlenia na nogi nie widze,bynajmniej ciemno w nogach :kwasny:

podswietlenie sufitowki jest jak i schowka.co do schowka na karty oswietlenia brak

jesli chodzi o podswietlenie nawiewow sa tylko wyprowadzone poląćzenia do nich :angry:

alarm jest, choc nie ma syreny(chyba cos nie tak,musze to jakos sprawdzic)

pytanie takie, czy jest ktos wstanie powiedziec co ten modul bedzie obslugiwac??jest taka mozliwosc poznania jego mozliwosci??

Opublikowano
  • Autor

Kolego szamoT1984 - dzięki za info, zaraz dodam do bazy. Jeśli chodzi o pytanie, które zadałeś - wszystko masz w pierwszym poście :)

Mam jeszcze pytanie - po czym wnosisz, że masz alarm? Masz panel deaktywacyjny w drzwiach kierowcy czy sugerujesz się tylko diodą w tapicerce drzwi? Aby sprawdzić co jest nie tak z syreną wystarczy podłączyć się do modułu komfortu i odczytać błędy.

Pomijając alarm, jeśli auto pochodzi z Europy to częstotliwość pracy zamka centralnego to 433MHz. Najprawdopodobniej moduł nie będzie pracował z tylnymi drzwiami w elektryce. Jeśli chcesz się dowiedzieć czy mimo tego, że nie posiadasz pakietu oświetlenie będzie on obsługiwany - podłacz się VAGiem do modułu komfortu (46), wejdź w adaptację (10) a następnie w kanał 61. Spróbuj tam zapisać wartość 3 - jeśli zostanie poprawnie zapisana to znaczy, że ten moduł pakiet oświetlenie obsłuży.

Wracając jeszcze na chwilę do samego pakietu oświetlenie - moduł komfortu odpowiada za oświetlenie przestrzeni nóg (wewnątrz auta) i nie ma nic do światełek w drzwiach. Jedyny wyjątek to korby z tyłu - w takim przypadku sterowanie zamkiem centralnym oraz oświetlenie tylnych drzwi przejmuje właśnie moduł komfortu. Reszta elementów pakietu (diody w podsufitce, oświetlenie konsoli, popielniczek i podłokietników) z modułem komfortu nie ma nic wspólnego.

Opublikowano

Siema Bartku!!

Co do alarmu, faktycznie w drzwiach kierowcy znajduje ten panel dezaktywacyjny(którego jak narazie nie tykam,bo nie wiem o co z nim chodzi) Udało mi się podpiąć na chwile pod Vag i były błedy :

01134 - Alarm Horn (H12) 49-00 - no communications

01369 - alarm triggered by Hood Switch 35-00

... dalej tez byly bledy ale juz nie dotyczace samego alarmu.

Wprawdzie nie wiem czy dobrze ze pisze o tym w tym miejscu,ale moze podsuniesz mi jaka myśl co do tego alarmu.

Opublikowano
  • Autor

Myślę, że miejsce na takie pytanie jest adekwatne - temat dotyczy modułu komfortu, a że sterownik ten jest także centralką alarmu... :good:

Zacznij od sprawdzenia czy masz sprawny bezpiecznik nr 38 (15A). Jeśli będzie OK, to znak, że padła albo sama syrena, albo coś nie tak z wiązką elektryczną - dasz mi znać, przygotuję instrukcję co i jak sprawdzić.

BTW - sprawdziłeś czy pakiet oświetlenie da się zakodować na kanale 61?

Wracając jeszcze do przycisków znajdujących się w kieszeni tapicerki drzwi kierowcy... Służą do deaktywacji poszczególnych funkcji alarmu - przycisk z ikoną sensora rozłącza alarm oraz (jeśli to lepsza bogatsza wersja alarmu) czujniki kontrolujące wnętrze (przydaje się np. jeśli opuszczasz auto a zostawiasz w nim dziecko). Kolejny przycisk z ikoną przechylonego auta to zabezpieczenie przed odholowaniem (czujnik poziomu wbudowany w moduł komfortu sprawdza kąt nachylenia auta – jeśli wykryje odchyłkę, uruchamia alarm). Jeśli wyłączasz daną funkcję alarmu w wybranym przycisku zapala się dioda. Analogicznie jeśli funkcja jest aktywna, dioda nie świeci.

Dla uzupełnienia - kody wyposażenia dot. instalacji alarmowej:

7AA - tylko immobiliser

7AL - immobiliser, alarm z syreną i kontrolą wnętrza oraz zabezpieczenie przed odholowaniem

7AN - to samo co 7AL tylko bez kontroli wnętrza.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

posiadam moduł komfortu z koncowka BD i z tego co przeczytałem we wczesniejszych postach wynika ze moj moduł bedzie obslugiwal oswietlenie przestrzeni nog ktore zamierzam niebawem zamontowac oraz lampki w drzwiach? i jak bede chcial podlaczyc elektryke szyb tylnych to tez da rade?

Opublikowano
  • Autor

Zgadza się.

Opublikowano

To wychodzi na to ze mam moduł ktory obsłuży wszystko co trzeba heheh zgadza sie?

i lampki od drzwi i oswietlenie przestrzeni na nogi i jak bede chcial sobie zrobic elektryke szyb to smialo moge pod ten moduł podpinac?

Opublikowano
  • Autor
:good:
Opublikowano

no to ok

a skoro tak dobrze sie zapowiada to moglbym prosic o jeszcze jedna porade? a mianowicie mam wszystkie oznaki wskazujace ze mam fabryczny alarm tj.przyciski w drzwiach, czujnik w podsufitce (czujnik zmierzchu chodz to chyba niema nic wspólnego z alarmem) a alarm nie trybi! Co moze byc przyczyna i gdzie szukac usterki, juto sprawdze bezpiecznik i sprawdził bym syrene jak bym wiedział gdzie jest zamontowana co moge jeszcze sprawdzić?

Opublikowano
  • Autor

Podłącz VAG-a do modułu komfortu i sprawdź błędy. Oprócz tego zobacz jakie masz kodowanie tego modułu - jak podasz te informacje powiem Ci co może być powodem...

Opublikowano

Ok wielkie dzieki za pomoc powodem niedziałającego alarmu był przepalony bezpiecznik nr 38 :)

Opublikowano
  • Autor

Najprostrze rozwiązania są najlepsze :)

Opublikowano

Hehehe masz racje!!! Jedynym problemem tego alarmu to jakos dziwnie cicho, az za cicho wyjaca syrena