Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Błędy i migajaca kontrolka bremse

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na wyświetlaczu pojawiła się duża kontrolka z napisem Bremse, palią się także kontrolki ABS i ESP. Akumulator jest nowy a kontrolki palą sie bez przerwy. Po podpieciu pod komputer pojawiły się błedy:

01435- Brake Pressure Sensor 1 (G201)

57-10 Electronic Circuit failure - intermittent

01200- ABS valves voltage supply

35-00-

01316- ABS control module

49-10 - no coumunications - intermittent

18057- power train data bus; missing message from ABS controller

35-00-

18080- coolant fan control 1 open or short to ground 35-00-

Moze ktos mial podobny przypadek???????????????????????? Z gory dzieki za pomoc :)

Opublikowano
  • Autor

Dzieki, tylko wszystkich bledow nie znalazlem, dalej czekam czy ktos mial cos podobnego :)

Opublikowano

1435 - - - - - Czujnik ciśnienia hamulca 1 G201

1200 - - - - - Zasilanie elektrozaworów

1316 - - - -Szyna danych - błąd, moduł kontroli ABS

18057 CAN data bus, ABS - brak sygnału > moduł ABS, przewody, dopasowanie rezystora w ECM.

18080 Wentylator chłodzenia silnika, szybkość I - otwarty obwód, zwarcie do masy, przewody

Opublikowano
  • Autor

Dzieki, zeby jeszcze ktos podpowiedzial gdzie szukac przyczyny tych bledow...jak je usunac...

Opublikowano

Cześć, mam ten sam problem .Wiadomo mi jest ,ze to zwarcie na kablach miedzy komputerem a bezpiecznikiem 42.Jeszcze sie sie do tego nie zabrałem bo mam termin za 2 dni.Jak sie konsultowałem to mówili ,ze trzeba rozebrać i sprawdzić wiązkę pod kierownica i az do kompa na podszybiu(mam B6 AKE).pozdr.

Opublikowano
  • Autor

W takim razie w sobote bede sprawdzal tę wiązke. Jakby udało Ci się odnaleźć problem prosze o info. Ja oczywiscie także poinformuje jak osiągnę jakiś sukces:)[br]Dopisany: 22 Kwiecień 2010, 16:13_________________________________________________Po podłączeniu do kompa wyswietlają Ci się dokladnie takie same błędyjak u mnie?

Opublikowano

Witam ,tak masz racje wszystko jest tak samo jak u Ciebie.Mysle,ze dzisiaj bede cos wiedzial jak to naprawde z tym jest. W Audi tak mi powiedzieli,ale nie oddawalem im auta tylko znajomemu ,ktöry tez pracuje w audi .Niestety musialem na niego pare dni czekac ,az bedzie wolny.pozdr.[br]Dopisany: 23 Kwiecień 2010, 13:19_________________________________________________Sorki,odbieram auto i nic nie jest zrobione bo nie mial czasu.Musze sie na inny termin z nim umöwic .Napisz cos jak ci wyszlo .Pozdr.

Opublikowano
  • Autor

Próbowałem dzisiaj cos zrobic ale niestety niewiele z tego wyszlo, kontrolki jak migaly tak migaja. Poczekam, moze Twoj mechanik cos zdziala. Daj znac jak beda jakies postepy.

Opublikowano

Czesc, u mnie poszlo.Okazalo sie ,ze mialem zasniedziale styki na bezpiecznikach i po wyczyszczeniu tego papierem sciernym przestalo palic bezpiecznik i znikly bledy o ktörych pisalismy.Pözniej tylko wykasowalem bledy z pamieci komputera i smiga.Okazalo sie,ze na kablach pod kompem jest czysciej niz przy bezpiecznikach.Bylem bardzo zaskoczony tym ,ale moze to nawet lepiej ,ze tak a nie inaczej sie to zakonczylo.Bezpiecznik 7 i 42 polecam sprawdzic .Pozdr i narka