adiik Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Witam! Panowie kupiłem ładną A4 z 2005 roku, po podłączeniu VAG wyszło że po za komunikacją ze sterownikami silnika wszystkie inne sterowniki nie odpowiadają. W programie pokazuje się komunikat "Brak komunikacji". Macie jakieś pomysły co jest nie tak. Dodatkowo nie działa tempomat i przyciski z lewej strony kierownicy (zmiana stacji, MODE). Za wszelkie sugestie będę wdzięczny.
Wihajster Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Witam! Panowie kupiłem ładną A4 z 2005 roku, po podłączeniu VAG wyszło że po za komunikacją ze sterownikami silnika wszystkie inne sterowniki nie odpowiadają. W programie pokazuje się komunikat "Brak komunikacji". Macie jakieś pomysły co jest nie tak. Dodatkowo nie działa tempomat i przyciski z lewej strony kierownicy (zmiana stacji, MODE). Za wszelkie sugestie będę wdzięczny. jak vag uzywasz??
adiik Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Byłem u trzech macherów u każdego to samo, każdy twierdzi że to problem z elektryką a nie z VAG. Niesety żaden nie powiedział mi co jest nie tak ani żaden nie podjął się naprawy.
mich65 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Ja u siebie w Audi A4 BLB z 2005 roku mam silnik na CAN (razem z ABS i AIRBAG) a reszta na liniach K i K2. Może ktoś odciął w złączu diagnostycznym linie K i K2 a CAN zostawił (jakieś zabezpieczenie antykradzieżowe)
adiik Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Być może masz rację, mam dopięty jakiś tani alarm, a ten z kluczyka (scyzoryka) nie działa wcale. Jest to do naprawienia? Chciałbym aby wszytko działało tak jak powinno.
mich65 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 To pewnie pierw musiałyś zerknąć VAGiem do modułów komfortu Tutaj masz np linka do kodowania kluczyka http://www.ross-tech.com/vag-com/cars/vw-remote-matching.html Być może specjalnie został odłaczony orginalny kluczyk w celu zabezpieczenia (pewnie auto otwierasz dodatkowymi pilotami)
adiik Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Spróbuje tak jak piszesz! Ciekawe czy sterowniki komfortu odpowiedzą. Dzieje się coś bardzo dziwnego, dzisiaj bez żadnej mojej ingerencji ani bez podłączenia VAG sama sie uruchomiła funkcja coming home.
Rekomendowane odpowiedzi