Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[INNE] ALH problem z turbo albo przypływomierzem ? Logi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Auto niedogrzane. Termostat lezy.

Brak logów dynamicznych -010, 008, 004

Opublikowano
  • Autor

na desce mam 90 stopni więc dziwne, a ile powinna wynosić temperatura w grupie 000 ?? I tak już zamówiłem przepływomierz wiec nie będę robił więcej do puki go dziś nie zamontuje

Opublikowano

już zamówiłem przepływomierz

oryginał czy zamiennik??

Opublikowano
  • Autor

taki sam jak siedział bosch : 0 280 217 121/ VW 06A 906 461

Opublikowano

na desce mam 90 stopni więc dziwne

statyczne 007 72,9 st C

Opublikowano
  • Autor

aha to pojezdze trochę i go pomęczę może się zagrzeje do 90 :)

i wypluwa mi czasem taki błąd :

1 Fault Found:

17946 - Fuel Shutoff Solenoid (N109): Open or Short to Ground

P1538 - 35-10 - - - Intermittent

log z wczoraj i tam widać ze osiąga 83.6 wiec musiałem go dziś za krotko nagrzać :)

Log (12 - n/d)

Opublikowano

aha to pojezdze trochę i go pomęczę może się zagrzeje do 90 :)

i wypluwa mi czasem taki błąd :

1 Fault Found:

log z wczoraj i tam widać ze osiąga 83.6 wiec musiałem go dziś za krotko nagrzać :)

Log (12 - n/d)

Masz jakis niefabryczny alarm ?

Opublikowano

przy takim błędzie silnik w trakcie jazdy gaśnie lub nie można go uruchomić a dodatkowo objawia się to brakiem zapalenia i zgaśnięcia kontrolki świec żarowych podczas nieudanej próby uruchomienia silnika, przyczyną najczęściej jest niekontaktujący przekaźnik z numerem 109 na jego obudowie. Wyjmij przekaźnik i pilniczkiem lub papierem ściernym oczyść dokładnie jego nóżki a jeśli to nie pomoże to zdejmij z niego plastikową obudowę i lutownicą popraw w nim luty na jego płytce drukowanej - problem ustąpi.

Opublikowano

Troche kijowe te logi... nie bylo pełnej łychy.... :wink4:

Opublikowano
  • Autor

był pełny but, trzeba z nich bo więcej na razie nie będę go męczył bo jestem chory :confused4:

Opublikowano

a co do termostatu to gdzie on jest w tym silniku ALH ?

zaraz pod pompą wtryskową, w plastikowym króćcu bloku silnika na który wsunięty jest dolny wąż idący od chłodnicy. Zdejmujesz wąż z króćca, odkręcasz dwie śruby mocujące króciec do bloku i wyjmujesz go, wychodzi razem z termostatem i następnie przekręcasz termostat o niewielki kąt w lewo i wychodzi z króćca. Monataż w kolejności odwrotnej.

Opublikowano

co ten kat dynamiczny taki lichy ...

Opublikowano

był pełny but

jednak nie był pełny but bo widać to po wskazaniu wciśnięcia pedału gazu w grupie 010 oraz po wartości dawki paliwa wg życzenia kierowcy w grupie 008 oraz zadanemu ciśnieniu doładowania w grupie 011, chyba że nie jest prawidłowo skalibrowany potencjometr pedału gazu - wejdź w Vagu w grupę 002 (silnik na biegu jałowym i musi być rozgrzany do temp. minimum 80*C), w pierwszym polu jest wskazanie wolnych obrotów a w drugim polu musi być wskazanie 0% (bez wciśnięcia pedału gazu), w trezcim polu musi być wskazanie 010 (wskazanie wyłącznika obrotów biegu jałowego). Następnie wciskaj lekko pedał gazu i obserwuj pola wskazań 2 i 3, wartość % wskazania w polu 2 musi ciągle wzrastać aż pokaże 100% przy pełnym wciśnięciu pedału gazu w podłogę a w 3 polu wartość musi się zmienić na 000 - jeśli nie uzyskasz takich wyników to potencjometr pedału gazu należy wymontować i wyregulować.

Opublikowano
  • Autor

okey sprawdzę to dzięki za sugestie :)

Opublikowano

problem widac jak na dloni a wy szukacie wiatru w polu ....

Opublikowano

Wymiana przepływki Ci nic raczej nie da miałem taki problem okazało sie ze trzeba było przesmarowac sztange bo za małe miała ruchy prysnąłem dobrze wd40 rozruszałem lekko i problem ustał auto nie łapało trybu awaryjnego sztanga znajduje sie zaraz koło turbiny jeśli to nie pomoze to pewnie zapiekły się kierowniczki w środku w turbinie i bez czyśczenia raczej nic nie zdziałasz powodzenia

napisz jak coś zrobisz z tym

pozdro