Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Trasa Gdańsk-Praga jak jechać????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wybieram się na następny weekend do Pragi

jaki obrać kierunek:

Gdańsk/Szczecin/przez Niemcy i do Czech

czy jechać przez całą Polskę trochę luksusu :decayed: i

A1/Bydgoszcz/Zielona Góra/Liberec/Praga

ma ktoś pomysła

Opublikowano

Robiłem kilka razy wypad do Pragi z Karpacza,przejście w Jakuszycach. Fajna trasa przez góry,a później ekspresówka. Nie zapomnij kupić winiety. Do Karpacza w brew pozorom nie jest daleko z Pomorza.

Opublikowano
  • Autor

winieta na osobowe też???

w Czechach??

Opublikowano

w Czechach??

Yhy

Opublikowano

w Czechach??

na osobowe też

Wszyscy kierowcy, podróżujący czeskimi drogami powinni obowiązkowo posiadać w samochodzie:

- zapasowy bezpiecznik elektryczny

- zapasowe żarówki, po jednej sztuce z każdego rodzaju do zewnętrznego oświetlenia i sygnalizacji świetlnej oraz narzędzia potrzebne do ich wymiany

- podnośnik samochodowy

- klucz do demontażu kół

- koło zapasowe

- apteczka samochodowa

- trójkąt ostrzegawczy.

Opublikowano
  • Autor

br]Dopisany: 23 Kwiecień 2010, 22:38_________________________________________________ale winieta obowiązuje tylko na ekspresowych drogach i autostradach w Czechach

http://www.autoinfo.pl/wiadomosci/autostrada-2010-do-czech-od-102-jedynie-z-nowa-winieta

Opublikowano

winietę można kupić na stacji benzynowej,najlepiej po Czeskiej stronie.

Po Czechach jeździ się bardzo fajnie znaki i drogowskazy są bardzo przejrzyste wystarczy tylko jechać tak jak prowadzą,a bardzo łatwo trafić do celu. Jedyny problem to Policja Czeska :cool1: ma legendarnie złe podejście do Polskich kierowców osobówek :naughty::decayed:

Opublikowano
  • Autor

w zeszłym roku byłem w Czechach w miejscowości Libercu ale kuzwa wtedy nie pomyślałem o winiecie a pare razy radiowóz wyprzedzałem bo jakoś wolno jechał :decayed:

do Liberca jechałem przez większąść miast w PL :decayed: a to odwiedzić dziadka, babcie, ciotkę i takiem tam [br]Dopisany: 23 Kwiecień 2010, 23:01_________________________________________________teraz śmigam bezpośrednio do Pragi

przejezdzajac przez Czeską granice zuważyłem lepszy dywan dla moich czterech kapci :decayed:

Opublikowano

przestrzegaj ograniczen predkosci... jak dostrzegą owe u polaka to masz przekichane :kox: :kox: i nawet nie próbuj załagodzić w nasz polski sposób sprawy bo będzie jazda konretna ... ja raz probowalem to mnie zaczal straszyc aresztem lecz naszczescie skonczylo sie mandatem

Opublikowano

Winiety obowiązują na Autostradach.

W Czechach jestem kilkanaście razy w roku (narty) i jak do tej pory zero problemów z Policją :)

Opublikowano
  • Autor

w zeszłym roku nie miałem zadnego problemu ale nie wgłębiałem sie daleko w granice Czech...

pojadę przez przejście w Jakuszycach

Opublikowano

Gdańsk, Szczecin, później na Ring, Drezno i na Pragę. Od Drezna zaczynają się super widoki, jedzie się szybko i w miarę płynnie. Podobną trasą my jeździliśmy do Pragi i mimo, że wyszło dalej niż przez Polskę, to byliśmy tam dużo szybciej ;) A winiety mają na autostrady, ekspresówki.

Opublikowano

Gdańsk, Szczecin, później na Ring, Drezno i na Pragę. Od Drezna zaczynają się super widoki, jedzie się szybko i w miarę płynnie. Podobną trasą my jeździliśmy do Pragi i mimo, że wyszło dalej niż przez Polskę, to byliśmy tam dużo szybciej ;) A winiety mają na autostrady, ekspresówki.

tak i tylko tak...

8 , 9 godzin jestes w Pradze i nie zmordujesz sie nawet polowe tego co u nas. od granicy do samej pragi masz autostrade. nie wiem czemu masz sie mordowac przez te nasze wszsystkie miasta i wspaniale drogi...

Opublikowano
  • Autor

nie śmigam po europie czesto więc można podać dokładnie trase przez Niemcy, więcej miast przez które sie jedzie

Opublikowano

do szczecina chyba trafisz :decayed: :decayed:

a zreszta wszystko co trzeba pamietac to szczecin - Berlin - Dresden i tam juz na bank bedzie na Prage... wiesz to nie polska ze cala droge z mapa trzeba ;]

szczecinpraga.jpg

Opublikowano

Witam

Wybieram się na następny weekend do Pragi

jaki obrać kierunek:

Gdańsk/Szczecin/przez Niemcy i do Czech

czy jechać przez całą Polskę trochę luksusu :decayed: i

A1/Bydgoszcz/Zielona Góra/Liberec/Praga

ma ktoś pomysła

a co masz zaplanowane zwiedzić ?? :D

w Czechach??

Yhy

a droga jest taka winieta??

Opublikowano

Winieta w porównaniu do kosztów naszych autostrad to są groszowe sprawy.

A my jechaliśmy dokładnie taką trasą jak Olo pokazał- fajne widoki po drodze ;) . Tylko stacji benzynowej na początku nie przegap, żeby winietę kupić.

Tutaj można zamówić winietę: http://www.pzmtravel.com.pl/pzmsklep/czechy,-,winietka,10,dniowa,dla,pojazdow,do,3%2C5,t,0,1,32.html ale jest duużo drożej niż na zwykłej stacji w Czechach