reall1977 Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Witam serdecznie. Który pasek będzie lepszy - dayco czy contitech? Drugie pytanie dotyczy oleju - czy Castrol magnatec 5W/30 mogę wlać (wymiana) do 2.0 FSI? Nie mam przy sobie instrukcji. Z góry dziękuje za odpowiedź. Grzesiek
ROBERT Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Opublikowano 24 Kwietnia 2010 1. CONTITECH 2. Olej musi spełniać normę VW 504.00 - dla silników z bezpośrednim wtryskiem paliwa FSI
endriuu Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Ostatnio rozmawiałem z mechanikiem, który robi tylko VW/Audi i stwierdził, ze Dayco po takim samym przebiegu przy zmianie paska wygladaja o niebo lepiej niż Conti. Conti jest rozreklamowany only. Kupiłem Dayco i jest ok. cena identyczna.
Knob Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Ponad tydzień temu wymieniałem rozrząd. Pasek który tam siedział to Dayco ze znaczkami VW Audi, fakt że o nieznanym przebiegu. W sklepie był akurat Conitech więc go wziąłem. Po wymontowaniu paska i porównaniu, to stary Dayco wyglądał solidniej niż nowy Contitech.
DarekII Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zakładałem dayco do mondeo sprzedałem auto znajomy zrobił 130 000 km a powinien wymienic po 60 000km i pasek wyglądał dobrze
loco87 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Potwierdzam dayco robią lepszej jakości paski ale nie wszedzie sa one tak dostepne
malydd Opublikowano 6 Września 2011 Opublikowano 6 Września 2011 dzisiaj zakupiłem zestaw naprawczy w serwisie VW / Audi w Szczecinie... okazało się, że w środku znajduje się pasek rozrządu DAYCO... więc chyba dobre paski skoro sprzedawane są w serwisach...
Rekomendowane odpowiedzi