medyczny.ratownik Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Witajcie :> ,nie wiem jak inni ale Ja miałem problem jak się okazało drobny z moja skrzynia biegów. Otóż pewnego dnia rano po pracy odpaliłem samochód włączyłem bieg na "D" w moim automacie a tu problem bo powoli ruszył i ospale tak jak by z wyższych biegów. Po przyjeździe do domu podpiąłem komp i okazało się że mam błąd z czujnikiem prędkości obrotowej w skrzyni biegów. 1 Fault Found: 00297 - Gearbox Speed Sensor (G38) 03-00 - No Signal Wcześniej tez opisywałem ten problem ale okazało się że miałem przecięty kabel który dochodzi do czujnika prędkości obrotowej pojazdu w skrzyni biegów. Poniżej link . http://www.a4-klub.pl/smf/b5_afn_prosze_bardzo_o_pomoc-t125186.0.html Zdziwiło mnie to że jest przecięty w takim trudno dostępnym miejscu . Ale już wiem że to co po raz drugi się stało to wina jakiegoś zwierzaka typu szczur, mysz czy tez łasica. Przegryziony kabel : Przegryziona końcówka tego kabla : Pogryziona izolacja : Widok śladów zębów na izolacji wtyczka gotowa do izolacji odczepiona od czujnika prędkości obrotowej pojazdu. widok od spodu i tyłu skrzyni biegów z odpiętą wtyczką i zaznaczonymi strzałkami po przewodzie: czujnik prędkości obrotowej po lewej stronie skrzyni biegów. Zlutowałem przegryziony 2 przewód i wykasowałem VAG`iem co zaowocowało prawidłowym działaniem skrzyni biegów. Po zrobieniu vag pokazał: Address 02 ------------------------------------------------------- Controller: 01N 927 733 BQ Component: AG4 Getriebe 01N 3342 Coding: 00000 Shop #: WSC 00000 No fault code found. Pozdrawiam i mam nadzieje że pomoże komuś moje doświadczenie z jakimiś ostrymi zębami zwierzęcia .
Trek Opublikowano 29 Marca 2011 Opublikowano 29 Marca 2011 też mam ten problem z biegami sprawdzę jutro te przewód. Dzięki za wstawkę
Rekomendowane odpowiedzi