Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Telewizor LCD 37" - 40" do PS3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Sprawa wygląda następująco. W ciągu najbliższego miesiąca kupuję PS3 i do niego TV LCD Full HD w rozmiarze ok 40". Problem jest tylko taki, że zastanawiam się co konkretnie wybrać. Cena w jakiej chcę się zmieścić z TV to 2300pln. Byłem ostatnio w MM i takich cenach to same Samsungi albo LG znalazł się jeszcze jeden Philips. Biorę pod uwagę tylko FullHD.

Jeśli ktoś posiada TV, najlepiej której z wymienionych marek podpiętego pod PS3 i w tym rozmiarze to był bym bardzo dźwięczny za jakąś opinie :notworthy:

Propozycję co kupić tez mile widziane. Odpadają sklepy internetowe bo potrzebuje wziąć sprzęt na raty razem z kilkoma innymi gratami AGD.

Opublikowano

Kilka miesięcy temu kupowałem ps3 + tv. Lubię poczytać o sprzęcie zanim coś kupie i ostatecznie po wielu analizach i oglądniętych prezentacjach w sklepach i u znajomych padło na philipsa 42pfl5604. Jestem bardzo zadowolony i powiem szczerze, że do dziś zerkam na TV w Pubach / Sklepach i jednak z tych 3 marek (philips, samsung, lg) i w tej kwocie, która chcesz przeznaczyć to tylko Philips 37PFL5604H :good: ewentualnie dołóż 400zł i kup nowy model tej samej serii, a mianowicie Philips 37PFL5405H, a warto dołożyć, bo ten nowy model duuużo lepszy... 100hzów, krótszy czas reakcji, lepszy kontrast, nowe algorytmy poprawy obrazu :good: do mojego tv mam jedynie 2 uwagi: lekko niedoświetlone rogi (w tej cenie to chyba normalne) oraz przeciętna jakość dźwięku :confused4:

pozdro :hi:

Opublikowano

Modelu Ci nie polecę, bo mój (Toshiba 40'sprzed 2 lat) już został wycofany. Poza tym porównywalny kosztuje 3700 chyba.

Natomiast co do zakupu - w internetowych też mają zakupy na raty, a ceny duuuużo niższe (2 lata temu TV kupiłem za 6000, a w MM wtedy stał 7200 :shocked:).

Mogę Ci polecić sklep internetowy z ząbek - kupiłem tam całe duże AGD do domu do siebie i ostatnio do teściów.

Na terenie W-wy i okolic mają własny transport, więc nawet wniesienie mogą Ci ogarnąć (lodówka na 3 piętro = 50 plnów-> nie mieściła się do windy).

Jakby co, to wal na PW, żeby reklamy nie robić.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki Pany za pomoc :notworthy: Właśnie takich odp jak Tomson potrzebowałem.

edmondo dzięki za linka, właśnie przeglądam co tam mają :)

Opublikowano

Mam kumpla z RPA który pracuje w Irlandii nie pamiętam teraz dla której firmy, ale generalnie grają cały dzień w celu sprawdzania grywalności, bugów różnych gier.

Kiedyś z nim gadałem o konsolach i sprzętem z tym związanym i powiedział, że jeśli chodzi o TV/Monitory typowo do gier to tylko i wyłącznie Samsung. Poszedłem za jego słowami kupiłem sobie tv 37'' Full HD samsunga i jestem bardzo zadowolony.

Opublikowano
  • Autor

labek a jaki konkretnie model masz ? I jaką kasę dałeś za niego (może być PW).

Opublikowano

w tych pieniądzach, czyli do 2300 zł to ewentualnie samsung LE37B650 (trzeba posłuchać przy kupnie czy nie brzęczy) bo niższe modele to padło na maxa.. słaby obraz i do tego duża awaryjność. A ja słyszałem wersje, że jak pod ps3 to tylko sony, bo sony optymalizuje ps3, żeby najlepszy obraz miały na tv sony :mysli: ale nie wziąłem sobie tego do serca przy kupnie tv :polew:

Opublikowano

Szczerze to nie pamiętam teraz, jaki model sprawdze dzisiaj wieczorem i napisze. A dałem w promocji w RTV EURO AGD w granicach 2500 ale to było jakos we wrześniu ub roku.

Opublikowano

Siema,

Ja z całą pewnością mogę polecić telewizor firmy Samsung model LE40C650 (C a nie B) seria C jest to nowa seria która weszła na rynek chyba niecały miesiąc temu. Mam już dwa takie telewizory i są świetne. Mimo że PS3 mam podpięte do plazmy Samsunga PS50B650 to daje głowę że jak kupisz LE40C650 będziesz bardzo zadowolony. Co ciekawsze cena serii C jest zazwyczaj niższa o około 150zł w stosunku do tego modelu z serii B.

Poniżej specyfikacja:

http://www.samsung.com/pl/consumer/tv-audio-video/televisions/lcd-tv/LE40C650L1WXXH/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=spec&fullspec=F

Co prawda nie zmieścisz się w 2300zł ale w 2600 już powinieneś się zmieścić jak dobrze poszukasz.

Pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Dziś sprawiłem sobie mały prezent w postaci TV + PS3 :) Po przeczytaniu kilkuset postów na różnych forach, podpowiedziach paru kolegów i własnej obserwacji wybór padł na Samsunga LE37B650. Chciałem 40" ale w na sklepie mieli tylko 37", jednak jak przywiozłem do domu okazało się, że był to idealny wybór, 40" byłby za duży. Co do TV to jak na razie zrobiłem przesiadkę z 30" CRT na 37" LCD więc muszę ochłonąć zanim cokolwiek napiszę :)

Do TV zakupiłem sobie jeszcze PS3 w zestawie z GT5 Prologue i Litle Big Planet. GT jest mega fajne a LBP jeszcze nie grałem :) Czas się zapisać do PS Network i zacząć zabawę :D

Opublikowano

Moim zdaniem b. fajny wybór serie 650 zarówno B jak i C mają już gniazdo RJ45 więc można je podpiąć do internetu i oglądać np filmiki Youtube.

Co do gier na PS3 to jeśli kiedykolwiek byłeś wielbicielem Mario to LittleBigPlanet jest to Mario do potęgi e'ntej i to mega rozbudowane. Jak dla mnie gra jest świetna szczególnie jak się gra w w, 3 czy nawet 4 osoby :)

Życzę miłej zabawy :D

Opublikowano
  • Autor

Moim zdaniem b. fajny wybór serie 650 zarówno B jak i C mają już gniazdo RJ45 więc można je podpiąć do internetu i oglądać np filmiki Youtube.

Wahałem się między 550 40" a 650 37" i wybór padł na droższy i mniejszy ale lepszy model 650 właśnie ze względu na gniazdo LAN, możliwość odtwarzania filmów z USB, większą ilość HDMI oraz 100Hz.

Co do gier na PS3 to jeśli kiedykolwiek byłeś wielbicielem Mario to LittleBigPlanet jest to Mario do potęgi e'ntej i to mega rozbudowane. Jak dla mnie gra jest świetna szczególnie jak się gra w w, 3 czy nawet 4 osoby :)

No to chyba polubię tą grę :D Widziałem filmiki na YT i nawet ciekawie to wygląda, sąsiedzi też mają PS3 więc trzeba się będzie skrzyknąć w kilka osób :)

Życzę miłej zabawy :D

Dziękować i być może do zobaczenia w jakiejś grze :)

Opublikowano

Wahałem się między 550 40" a 650 37" i wybór padł na droższy i mniejszy ale lepszy model 650 właśnie ze względu na gniazdo LAN, możliwość odtwarzania filmów z USB, większą ilość HDMI oraz 100Hz.

Zapomniałem o USB ale było to dla mnie tak oczywiste :) Korzystam z dobroci tego rozwiązania b. często ;) Przez LAN również można puścić film z laptopa czy też komputera stacjonarnego ale u mnie przez WiFi z laptopa działa to szczerze mówiąc średnio. Z druta pewnie będzie znacznie lepiej.

Dziękować i być może do zobaczenia w jakiejś grze :)

Chętnie w coś pogram ;) Tylko nie w wyścigi samochodowe ;D Mój nick w PSN jest taki sam jak na forum więc łatwo mnie znajdziesz :)

Opublikowano

Pany,

Ja także niezadługo zamierzam się wyposażyć w "Piesa 3"... Ja mam z kolei ciągłe wahanie - Sony EX500/501 - 40" - czy Panasonic G20... - 42" - Już mnie szlag bierze od czytania opinii o jednym i drugim - opinii nie popartych faktami (zwłaszcza co do Panasów). Ma ktoś styczność z jednym lub drugim? Jakie wrażenia? A może ten Philips taki dobry jest?

Pozdrawiam,

P.

Opublikowano

z pośród tych dwóch to na 100% bym brał sony ;) tylko musisz pamiętać, że w przypadku Sony około 10% wartości płacisz za napis Sony na obudowie ;) więc się zastanów nad samsungami / philipsami :good: ja szczególnie polecam philipsa, bo ta nowa seria daje ostro po d*pie ;)

Opublikowano
  • Autor

tylko musisz pamiętać, że w przypadku Sony około 10% wartości płacisz za napis Sony na obudowie ;)

Nie wiem jak jest w tej chwili ale kilka lat temu było tak, że Sony i Sanyo to było dokładnie to samo tylko, że w różnych budach i różnymi napisami :) Różniły się oczywiście także ceną :P Ale widzę, że nadal Sony każe sobie płacić tylko za znaczek :thumbdown:

Opublikowano

było tak jak mówisz i dalej się nic nie zmieniło

Opublikowano

Wiadomo ze jak ze wszysktkim kazdy poleca swoje... Z tego co sie orientuje to do ps3 najlepszym wyborem bedzie samsung. W ogole samsung robi porzadne telewizory... Generalnie to to samo co sony bo sobny bierze matryce od samsunga pakuje swoja elektornike i puszcza podobny sprzet 500 zl drozej. Ja polecam samsunga i to najlepiej 40 cali bo zasada jest taka ze jaki nie kupisz to po czasie bedzie za maly. Pozdrawiam.

Opublikowano

Dzięki Tomson, poważnie przemyślę sprawę... Już teraz tylko w takim razie LCDki wezmę na lupę... :good:

abezus - i Ty pewnie też rację masz - najwięcej głosów było, że b650 to najlepszy sprzęt do PS3 - coś w tym musi być... Dzięki za wskazówki.

Opublikowano

Na dzień dzisiejszy B650 został zastąpiony przez model C650 i o dziwo jest on zazwyczaj tańszy od poprzednika. Polecam takiego Samsunga. 40" cenowo okolice 2600zł.

Pewnie ktoś zaraz stwierdzi że pracuje dla Samsunga bo za każdym razem przekonuje do niego ;) ale sprawa ma się inaczej ponieważ posiadam TV Samsunga i akurat LCD o wymiarach w okolicach 40" mogłem porównać z Sony o podobnych parametrach a znacznie wyższej cenie. Nie zapłacił bym za znaczek Sony gdyż w tej klasie nie oferują nic ponad to co Samsung a czasami nawet mniej. Sony kiedyś wyrobiło sobie markę jak technika zaczęła się rozwijać i nadal na tym jedzie nie oferując ta naprawdę nic specjalnego ani co do jakości, funkcjonalności czy też wyglądu (ostatnio chwalą się że mają w nowych modelach gniazdo sieciowe i można TV do internetu podpiąć - ty że Samsung to rozwiązanie ma już trochę dłużej ;)