Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Jak zdemontować listwy ozdobna zderzaka tył i wewnętrzne progowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli chodzi o ozdobną zderzaka tylniego w avancie to chodzi mi o ta srebrna z aukcji ponizej. Chetnie bym ja wymienil bo moja jest stara i brzydka (podeszly pod nia jakby babelki powietrza - ona chyba powlekana jakas folia jest): http://www.moto.allegro.pl/item988524020_audi_a4_kombi_avant_01_04r_zderzak_tylny_tyl.html. Jesli chodzi o progowe wewnetrzne tez nie mam pomyslu - chodzi mi dokladnie o te http://www.moto.allegro.pl/item986024060_audi_a4_8e0_s_line_listwy_progowa.html. Czy i te i te sa wciskane czy klejone ?

Opublikowano

pe progowe sa przyklejana na tasmy dwustronna o ile sie nie myle :mysli: a ta z tylu to nie wiem :mysli:

Opublikowano

te wewnętrzne są na taśmie dwustronnej i dodatkowo mają kołki ustalające,trzeba delikatnie nożykiem do tapet się wkuć pod listwę i przecięgnąć na dlugości listwy i delikatnie podwarzać najlepiej czymś plastikowym,żeby nie zrysować za bardzo,20 minut i dasz radę :good:

Opublikowano

Co do progowych to koledzy ci juz napisali a ja wypowiem sie na temat tylnej na zderzaku :wink4:

Tak więc w sedanie trzeba ściągnąć zderzak zeby bezproblemowo zdemontowac tą listwe bo w innym przypadku połamie sie zatrzaski tej listwy i już jej nie włożysz z powrotem. Na moje w avancie pewnie jest tak samo :wink4:

Opublikowano

Jeśli chodzi o progowe - żadne scyzoryki Panowie :thumbdown: Nie dość, że poharatacie karoserię to jeszcze zostanie na niej połowa kleju...

Najpierw nagrzewamy listwy nagrzewnicą (oczywiście bez przesady - plastik nie ma się topić ;)). A potem wystarczy płaski śrubokręt - podważyć z boczku i powoli ciągnąć. Dzięki podgrzaniu większa część kleju powinna zostać przy plastiku (mniej zabawy z czyszczeniem karoserii). Jeśli masz nowe listwy - nie będzie problemu, mają przygotowaną taśmę dwustronną. Jesli używki - trzeba będzie się trochę pobawić - ściągnąć starą warstwę taśmy/pianki i położyć nową. Jeśli dobrze pamiętam nitka ma 1cm szerokości i ok 0,6mm grubości - taką taśmę dwustronną dostaniesz w każdym sklepie technicznym.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

odgrzeje deko mielonego:)

zakupilem listwy progowe i sporo starej tasmy zostalo na nich.

probowalem to sciagac, ale strasznie ciezko idzie ( polowe listwy ok 1h!)

koledzy macie jakies sprawdzone sposoby na zdjecie tej starej tasmy?