Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[Porsche Cayenne] Webasto / klima - przykry zapach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapach zgniłych jaj, siarkowodoru, gejzeru Yellowstone. Oto co powiewa z kratek wentylacyjnych.

Problem pojawił się dość niedawno gdy nasza zima odpuściła i temperatura skoczyła powyżej 4'C.

Czy Webasto może być za to odpowiedzialne?

Bo o klimatyzacji wiem, że jest źródłem zapachów różnych, ale czy Webasto korzysta z tych samych przewodów, czy ma jakieś swoje własne, które także trzeba czyścić, odgrzybiać. Ma jakieś filtry webasto-kabinowe?

Owner's Manual nic o tym nie mówi. Dlatego pytam, Audi jest podobne :)

Opublikowano

webasto podgrzewa i przepompowuje ci płyn chłodzący, i jeżeli masz jakiś wyciek z nagrzewnicy a płyn sam z siebie śmierdzi, to może tak być, ale wg mnie mało prowdopodobne.

Spaliny z webasta może jakoś zasysa do środka??

w serwisie klimy można wykonać ozonowanie kanałów wentylacyjnych, albo odgrzybić na własną rękę

Opublikowano

webasto podgrzewa i przepompowuje ci płyn chłodzący, i jeżeli masz jakiś wyciek z nagrzewnicy a płyn sam z siebie śmierdzi, to może tak być, ale wg mnie mało prowdopodobne.

Spaliny z webasta może jakoś zasysa do środka??

w serwisie klimy można wykonać ozonowanie kanałów wentylacyjnych, albo odgrzybić na własną rękę

Chyba, ze to webasto suche, ale raczej tam nie ma co smierdzieć.

Opublikowano
  • Autor

Nie sądzę by były to spaliny. Bo skoro paliwo zabierane jest z baku, to zapach powinien być ten sam co z rury wydechowej, a tak nie jest.

A przy okazji, czy możliwe jest włączanie się grzania postojowego, gdy temperatura zewnętrzna jest +15'C, przy ustawieniu 22'C wewnątrz? Czy to tylko działa do jakiejś temperatury (np. na odwrót do klimatyzacji).[br]Dopisany: 27 Kwiecień 2010, 18:21_________________________________________________

Już wszystko zrobiłem. Do zamknięcia.

Opublikowano

freon...a moze bys nam zdradzil co zrobiles zeby pozbyc sie tego nie milego zapachu. Innym tez sie moze w przyszlosci przydac :good:

Opublikowano

Tak, tak hexx bardzo dobry pomysł z Twojej strony. Inni w przyszłości chcieliby pozbyć się takich przykrych zapachów a tu "ciocia" kolega freon poradził sobie, ale nie opisał :no:

Opublikowano
  • Autor

Racja, nieładnie z mojej strony.

Jednak dużo nie wniosę do dyskusji. W istocie rzeczy wszystko 'samo' się ustabilizowało. Przykry zapach ustąpił. Później pojechałem wyczyścic klimę, filtr kabinowy etc, ale było to raczej dla sztuki i własnego sumienia.

Epizod zgniłego jaja pozostaje nierozwikłany :gwizdanie: