Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 1Z] Wyrobiona stacyjka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

po wyjęciu kluczyka ze stacyjki ciężko go jest z powrotem włożyć trzeba użyć sporo siły (trzyma chyba jakaś zapadka). Niezależnie czy na oryginalnym kluczyku trochę wyrobionym czy też na nowo dorobionym.

Co mam robić. Wymienić całą stacyjkę czy można wymienić tylko wkładkę tylko nie wiem gdzie ją dostać.

Opublikowano

wymiana kostki raczej nic nie da. na poczatek sprobuj napsikac jakiegos penetratora do stacyjki. umnie kiedys w fordzie pomoglo, a zrobilem to na szybko bo niechcialo mi sie tego rozbierac. dzialalo do konca (pprzez kilka lat...)

Opublikowano

ale co ma kostka do braku możliwości włożenia kluczyka do stacyjki?

Opublikowano

ale co ma kostka do braku możliwości włożenia kluczyka do stacyjki?

no wlasnie nic nie ma to wspolnego, gdyby np cos nie laczylo, albo mialbyc problemy z przekreceniem kluczyka to mozna podejzewac kostke. a uciebie to nie to. sproboj tak jak ci pisalem jak nie pomoze to trzeba wymienic stacyjke albo wkladke(nie wiem co jest wymienialne)

Opublikowano

panowie mam ten sam problem ze stacyjka co kolega z poczatku wątku ,mianowicie jest problem z przekreceniem kluczyka a jak zalaczy sie blokada kierownicy to jest w ogole masakra,,, Nie stety musze sie zgodzic z nie ktorymi ,,wymiana potocznie zwanej elektro-kostki nic tutaj nie pomoże,,problem tkwi w zapadkach w samej wkladce ,,nie stety wymiana tego jest bardzo uciążliwa dla portfela ,, Ja sam stwierdzilem ze prosciej i taniej bedzie znalezienie firmy specjalizujacej sie w regeneracji stacyjek ,,jest to duzo mniejszy koszt niz wymiana na nowa...pozdrawiam [br]Dopisany: 02 Lipiec 2010, 13:01_________________________________________________samochod do zakladu odstawiam za pare dni a do tej pory radze sobie z odpaleniem za pomocy śrubokręta;p jest to mozilwe w prosty sposób ,,ale to wam wytłumaczy każdy mechanik i elektryk ktory zna sie na rzeczy ... jeszcze raz pozdrawiam