Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Lusterka z kierunkami - od jakiego auta założyć?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Wracając do tematu - po przemyśleniu sprawy skłaniam się ku lustrom z Octavii II przedliftowej, czyli takim jak na zdjęciu co Nowak_zg zapodał. Zauważyłem że Octavia II poliftowa (taka z większym reflektorami) ma większe lustra, takie jak w Passacie FL tyle że na mocowaniu skodowskim (trójkąt ma przedni róg zaokrąglony w przeciwieństwie do Audi/VW gdzie wszystkie rogi są ostre).

998861307_1.jpg

Lustro skodowskie

1034563090.jpg

i passatowskie

Z tymi dużym lustrami Octavia II FL wygląda jak nietoperz i jestem zdania że B5 będzie wyglądać tak samo :no:, chociaż dopasować byłoby pewnie łatwiej.

Lustro Audi jak wiemy mocowane jest jedną centralną śrubką oraz podtrzymywane plastikową listewką na dole:

1006821084.jpg

zaś w Octavii II mamy też centralną śrubkę, ale zamiast listewki są dwa metalowe bolce:

1029286019.jpg

Na bolce można wywiercić otwory i będzie OK, trzeba by tylko coś zrobić z tym zaokrąglonym rogiem trójkąta żeby jakoś to wyglądało. Muszę upolować jakieś niedrogie lustro od Skody, na razie jedno, żeby sprawdzić czy moje rozważania mają odbicie w rzeczywistości. Przy okazji - ładne lusterko skodowskie dostaniemy za 150 zł/sztuka, zaś za passatowskie trzeba zapłacić dokładnie dwa razy więcej... Czy Passat B5 FL jest dwa razy lepszym autem niż Octavia II? :mysli:

Opublikowano

Jak już zamontujesz te lustra, to wrzuć zdjęcia. Strasznie ciekawi mnie, jak to będzie wyglądać :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Podbijam do tematu, tez jestm ciekawy jak to wyjdzie...

:chytry:

Opublikowano

czekam z niecierpliwością na foty po modzie :) może być ciekawie :)

Opublikowano

witam

Brat ma lusterka z kierunkowskazami od passata B5 Fl w swojej Audi a4 b5 w miare pasują wyglad dośc ładny i oryginalny kierunkowskazy w błotniku ma pomalowane na ciemno w kolor nadwozia jak zamontowane nie wiem z takimi kupił miłej zabawy zycze !

pozdrawiam

a twój brat nie jeździ czasem czarnym kombiakiem, z przyciemnionymi wszystkimi szybami oprócz czołowej??

widziałem coś takiego w RZ i powiem, ze nieźle to wygląda

Czy chodzi o ta A4??

http://moto.allegro.pl/item1081423114_audi_a4_110km_1_9tdi_klima_skora_swietny_stan.html

Zeby bylo blizej chetnie bysmy ja obejrzeli z bratem ale niestety ponad 300km w ciemno nie widzi nam sie jechac.

Opublikowano

tak chodzi o tą sztuke to jest mojego brata dokładnie

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Hmm te fotele to średnio wyglądają jak na 190 (tys) km, a zbiornik wyrównawczy płynu wygląda jakby kiedyś wywaliło uszczelkę pod głowicą i płyn zmieszał się z olejem (taki efekt wywalenia uszczelki widziałem u sąsiada) i coś mało tego płynu, ale to tylko moje skromne spostrzeżenia ...

Poza tym ładne auto i na zdjęciach wygląda na bezwypadkowe, a to rzadkość.

Opublikowano

moim zdaniem nie pasują te lusterka do B5 zbyt opływowe są

Opublikowano
  • Autor

Zgadzam się z przedmówcą, lusterka skodowskie wyglądają lepiej, tylko że póki co temat jest zawieszony bo całą kasę pakuję w remont chałupy :) Ale w końcu się zrobi moda.