Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Urządzonko od zasysania powietrza z kabiny do pomiaru temperatury piszczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piszczy małe urządzonko które zasysa powietrze z kabiny a dalej to powietrze idzie rurką plastikową. Znajduje się z lewej strony po wyjęciu radia. Jak dostać się do niego i czy da się go naprawić lub jak się nazywa. Proszę o pomoc.

Opublikowano

Wyjmowanie przez częściowy demontaż plastików możesz spróbować przez demontaż schowka.

Naprawa raczej ciężka bo to jedna całość w ASOAudi nawza "Dmuchawa" raczej powinno być silniczek zasysu a jego nr to: 4A0 820 545

Pzrd.

Opublikowano

da sie to wyjąc demontując tylko konsole srodkową, i jest to jak nabradziej wymienne , mam taki na zbyciu z 97 roku, pozdro jak co to PW

Opublikowano

Dzisiaj miałem czas i naprawiłem już nie piszczy. Najpierw zdemontowałem podłokietnik z całą osłoną środkową następnie konsolę przednią--osłonę klimy radia i przełączników następnie ramki je mocujące aż dostałem się do dmuchawki a raczej zasysarki powietrza z wnętrza samochodu takim gumowym wężem o śrenicy ok 1cm. Uszkodzenie polegało na tym że na łopatkach wiatraczka zebrało się dużo zbitego kurzu rozmieszczonego niesymetrycznie i on powodował nierównomierną pracę. Dodatkowo dałem po 1 kropelce WD40 na ośki silniczka a nadmiar usunąłem szmatką. Po zmontowaniu całości i sprawdzeniu piski nie występują. Praca na ok 2godz. Załączam zdjęcia ale już po wyczyszczeniu.

Pozdro. Temat do zamknięcia.

4xeTJ.jpg

JUFn9.jpg