Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ALG] A4 2.8 QUATTRO AVANT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przedstawiam moja Czarnulke :wink4: Jakis czas szukalem samochodu w Polsce ale nic ciekawego nie moglem znalezc i pojechalem z kuzynem po auto do Niemiec. Mialem 4 upatrzone auta ale pierwsze ktore ogladalem kupilem. Samochodzik co najwazniejsze ma silniczek 2.8 30v :> inny nie wchodzil w gre, no chyba ze S4 ale na to mnie nie stac :gwizdanie: Dosc bogate wyposazenie:

- wersja Quattro

- S-line

- skorzana kierownica

- skorzana tapicerka

- kubelkowe fotele

- klimatronik

- podgrzewanie fotele

- zmieniarka

- 4 poduszki

- felgi 17" S4

- obnizone zawieszenie

Mysle ze zakup bardzo udany, auto w momencie zakupu mialo 178000 przebiegu, byla oczywiscie ksiazka serwisowa, ale nie ufalem do konca. W Polsce auto sprawdzilem po numerach VIN i okazalo sie ze faktycznie wszystko sie zgadza (wszystkie wpisy w ksiazce zgadzaja sie z serwisem) :)

Auto obecnie ma 203000km i do tej pory mnie nie zawiodlo, a przy starcie spod swiatel niejedna bmka ma ciezko :naughty:

wqIW0.jpg

hHFBS.jpg

wrbRJ.jpg

d9cHA.jpg

JcKY9.jpg

d9QBS.jpg

hIg10.jpg

hIHsA.jpg

Opublikowano

Cudeńko, 2,8 + quattro :kox: widać zadbany, skóra wygląda bardzo dobrze, jakieś mody planujesz? :hi:

Opublikowano

Bardzo ładne autko ja bym tu widział lampki poliftowe na przodzie :)

Opublikowano

naprawdę ładne auto :good::naughty:

lampki na polift i :slina:

Tylko jak by nie patrzeć nie jest to S-line :decayed::cool1:

Opublikowano

Ładna jest, i wygląda na zadbaną.. Silnik zacny... Liczyłeś spalanie w drodze z DE??

Który rok? 98? 99?[br]Dopisany: 09 Maj 2010, 16:13_________________________________________________

Tylko jak by nie patrzeć nie jest to S-line :decayed::cool1:

pewnie o kiere chodziło :)

Opublikowano
  • Autor

A dlaczego nie s-line? Kierowica jest s-line, galka skorzana i zawieszenie bylo 1be. Czy sa jeszcze inne wyznaczniki s-line? Lampy?? Moze w przyszlosci bo teraz mam troche innych wydatow.. :confused4: Spalanie w drodze powrotnej bylo zaskakujaco niskie - mniej niz 10 litrow, nie jechalem jednak za szybko bo za mna jechal kuzyn Astra 1 :wink4: i nie chcialem przesadzac bo wiadomo nie spawdzony samochod. W Polsce spalanie jest calkiem inne :wallbash:

Opublikowano

Nie było czegoś takiego jak "S-line" w B5 :) S-line pojawiło się dopiero w B6 :wink4: W B5 masz tylko wyposażenie bogate z elementami z S4 :) Teoretycznie powinno się to nazywać S-line, ale za czasów B5 nie było jeszcze takiego określenia wyposażenia :wink4:

Zastanawia mnie dlaczego na błotnikach masz emblematy Audi pod kierunkami... Skoro wnętrze masz już modelowo '98, a z zewnątrz typowy '97 :mysli: Bo to chyba szło w parze, jak we wnętrzu pojawiała się kierownica, gałka zmiany biegów, fotele itd. itd. poliftowe, to znikał emblemat pod kierunkiem na błotniku... Końcówka '97 też tak miała :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Rok produkcji to dokladnie 26.11.1997r. Czy teraz sie zgadza ze srodek jest juz modelowo nowszy? Moze Helmutom zostaly jeszcze stare blotniki to jeszcze zalozyli :wallbash:

Opublikowano

Środek się zgadza :good: Ale błotniki to nie wiem :mysli: może była i taka konfiguracja... Ale chyba nie powinno być tych emblematów :mysli:

Opublikowano

nie jestem ekspertem w tym temacie ale mój znajomy ma b5 z stycznia 98, ma zegary jak TY i nie ma znaczków już :)

Opublikowano

piekne auto :kox:

Opublikowano

przyjemne autko mimo że avant. Ja widzę regenerację lub wymianę gałki drobna dopicówa.

I lampy można by było wstawić inne w przyszłosci

Opublikowano

nie jestem ekspertem w tym temacie ale mój znajomy ma b5 z stycznia 98, ma zegary jak TY i nie ma znaczków już :)

Auta modelowo '98 to temat rzeka :gwizdanie: Tych różnic jest cała masa :) To taka "przejściówka" między I liftem a II liftem czyli 1,5 lift :naughty: Wiem bo mam '98 :)

U kolegi klodziu28 wnętrze to typowy model '98, były już produkowane pod koniec '97 :wink4: Ale na zewnątrz różnica między <'98 a '98 jest właśnie w tym emblemacie pod kierunkiem na błotniku... Tu jest i właśnie mnie to zaskoczyło :decayed:

klodziu28 a masz w drzwiach czerwone lampki? i podświetlenie na nogi kierowcy i pasażera? To też się już pojawiło w modelach '98 :wink4:

Opublikowano

Rok produkcji to dokladnie 26.11.1997r. Czy teraz sie zgadza ze srodek jest juz modelowo nowszy? Moze Helmutom zostaly jeszcze stare blotniki to jeszcze zalozyli :wallbash:

Mam urodzinki 26.11, teraz tym bardziej mi się podoba :D co do spalania to wskakuje dużo ponad 15 litrów? aa i jak jeździsz? noga w podłodze?

Opublikowano
  • Autor

Lampki mam we wszystkich drzwiach i w miejscu na nogi kierowcy a co do spalania to jezdze praktycznie po miescie i na krotkich odcinkach to spalanie wlasnie tak wyglada.Raczej jezdze spokojnie ale kiedy trzeba :>to noga w podlodze :evil:a moja zona raczej nie przekracza 3.500 obrotow :gwizdanie:

Opublikowano

fajne autko :good: :good: :good:

Opublikowano

:good:

Na dzień dobry zrób jeden mod - białe kierunki w błotniki. Groszowa sprawa a naprawdę poprawia wygląd.

Do tego srebrne żarówki w kierunki przednie i boczne i będzie :kox:

I to jest właśnie oryginalny przebieg w Audi - 200 tyś. i skóra wygląda jak nowa.

(Jak patrzę czasami na ogłoszenia 180 tyś. i skóra zjechana, to się normalnie scyzoryk otwiera w kieszeni).

Opublikowano

W środku jest :kox: nie przepadam za avantami ale niektóre są naprawde ładne jednym z nich jest twój, środek robi bardzo dużo.

Opublikowano
  • Autor

dzieki za przychylne opinie widze ze mialem duzo szczescia ze udalo mi sie kupic taka furke :>Co do kierunkow to sie zgodze biale wygladaja lepiej i napewno kupie a lampy...popatrze jaki koszt i tez przemysle sprawe

Opublikowano

ładne auto no i Quattro :kox:

jak się kupuje takie cacko to się nie patrzy na spalanie :cool1:

jeszcze lampy po lifcie i jest baja