Szymonss Opublikowano 9 Maja 2010 Opublikowano 9 Maja 2010 Witam! Odkąd kupiłem swoją A4 mam problem z biegami. Wchodzą bez problemu, nie ma żadnych dziwnych odgłosów jednak przy każdej zmianie biegu bardzo je czuję. Biegi nie wchodzą tak jak w innych modelach bo już porównywałem. To uczucie jakby haczyły, musze użyć wiele więcej siły do zmiany biegu niż powinno to być normalnie.. Przyznam że zaczęło mnie to denerwować ale nie mogę znaleźć przyczyny. Robiłem już sprzęgło (komplet Sachs), plecionka (od p.gruchota) i zmieniałem olej w skrzyni. I do czego jeszcze się tu doczepić? Wpadło mi do głowy że może skrzynia ma poduszki podtrzymujące i one są do wymiany?(tak jeżdziłem maluchem :> ) Nie posiadam kanału i trudno mi to obejrzeć, jesli ktoś orientuje się w temacie proszę niech da jakąś wskazówkę
Daimos Opublikowano 10 Maja 2010 Opublikowano 10 Maja 2010 jeżeli skrzynia jest po wymianie oleju i nówka sprzęgło to sprawdziłbym poduszki oraz mechanizm zmiany biegów jakim olejem została zalana skrzynia?
Szymonss Opublikowano 12 Maja 2010 Autor Opublikowano 12 Maja 2010 Mechanizm zmiany biegów już przy samej skrzyni tak? Olej żaden porządny ale taki który ma być
krzysztof61 Opublikowano 13 Maja 2010 Opublikowano 13 Maja 2010 poduszki mozna wyciagnac bez kanalu , i wtedy sprawdz czy nie sa popekane . na zamontowanych w samochodzie nie wiele zobaczysz
Rekomendowane odpowiedzi