Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADP] Gaśnie przy odpalaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam następujący problem z moja nunią przy odpalaniu gaśnie a gdy już odpali to chwilami potrafi następować spadek mocy :confused4: jak myślicie co może być przyczyna??? kupiłem filer do gazu mam nadzieje ze to pomoże a jak nie to stawiam na świece. dodam tylko że nie dawno kupiłem autko i nie wiem co się działo z nią wcześniej na filtrze nie ma przy jakim przebiegu była wymiana. [ posiadam sekwencje silnik 1.6]

Opublikowano

czyli dzieje ci sie to na benzynie????? jak mowisz ze przy odpalaniu :gwizdanie:

Opublikowano

podłącz vaga i spisz błędy.

Przyczyn może być wiele np sonda lambda.

Opublikowano

sonda lambda odpada bo ja wymieniłem miesiąc temu... odpalam na benzynie a nie na gazie...a czujnik temperatury płynu przy starcie co miałby do odpalania??nie jestem mechanikiem stad moje pytanie. a po podłączniu vaga nie wykryto żadnych błędów... bynajmniej te które były zostały wykasowane i się nie powtórzyły wiec stad mój wniosek...

Opublikowano

pytalem o ta benzyne bo mam identycznie :confused4: dzisiaj jade podlaczyc go pod komputer tylko u mnie zauwazlylem ze dzieje sie to tylko rano bo pozniej juz przez reszte dnia nawet jak jest zimny juz normalnie pali :shocked:

Opublikowano

jesli odpalasz na benzynie to problem odpalania nie leży po stronie LPG. a jak filtr paliwa ? świece, kable ? a jak juz Ci odpali i pomuli troche na benzynie to wszystko się normuje ? a jak auto chodzi na gazie??

Opublikowano

na gazie chodzi wszytsko dobrze zbenzyna jest dokladnie tak jak mowisz filtry sa ok :good:

Opublikowano

Witam. Mam następujący problem z moja nunią przy odpalaniu gaśnie a gdy już odpali to chwilami potrafi następować spadek mocy :confused4: jak myślicie co może być przyczyna??? kupiłem filer do gazu mam nadzieje ze to pomoże a jak nie to stawiam na świece. dodam tylko że nie dawno kupiłem autko i nie wiem co się działo z nią wcześniej na filtrze nie ma przy jakim przebiegu była wymiana. [ posiadam sekwencje silnik 1.6]

kolego ja podlaczylem dzisiaj vag-a i pokazal mi blad immo sakasowalem i jak reka odjal :decayed: a mialem identgyczne objawy jak i ty
Opublikowano

Poradziłeś sobie z problemem??

Daj znak jakie błędy Ci pokazał na kompie.

Pozdro

Opublikowano

Sorki że nie odpisywałem ale byłem zabiegany. nie mam dostępu do vaga ale doszedłem ze jest to błąd immo. doszedłem do tego ponieważ normalnie odpala jak zgaśnie kontrolka od immo gdy przekręce kluczyk.[br]Dopisany: 18 Maj 2010, 19:13_________________________________________________Mam jeszcze jedno pytanie nie ma tu nikogo z okolic koszalina z dostępem do vaga?? :hi:

Opublikowano

No stary...

Allegro i heja -Kup vaga.Wierz mi że Ci się zwróci ten wydatek i to wielokrotnie :chytry: