Gość DiM Opublikowano 13 Maja 2010 Opublikowano 13 Maja 2010 na alledrogo to ja nigdy oleju nie kupię...już kiedyś miałem przez takie coś jazdę
majkel_majki Opublikowano 13 Maja 2010 Opublikowano 13 Maja 2010 Hurtownie motoryzacyjne czy Intercars, czy inny w twojej okolicy muszą mieć taki olej na stanie, nie ma siły. Na allegro jeżeli jest zapieczętowana bania 20 litrów to też nie masz się czego bać myślę, ale twoja decyzja
Gość DiM Opublikowano 15 Maja 2010 Opublikowano 15 Maja 2010 Witam. Zakupiłem olej Febi który jest łatwo dostępny w sieci hurtowni :Fota: Zakupiłem sobie przy okazji Vaga i zrobiłem całą wymianę według instrukcji wszystko przebiegło spokojnie i ok. Po wymianie skrzynia chodzi jak nowa i to doskonały przykład że powinno się wymieniać płyn atf w skrzyni i filter, Dla zainteresowanych podam koszt naprawy: Filtr skrzyni 110zł Olej febi 40zł litr - wchodzi około 8L Uszczelka pod miskę i oring pod śrube razem 50zł No i własną robota bezcenna
Gość DiM Opublikowano 20 Października 2010 Opublikowano 20 Października 2010 zamykam[br]Dopisany: 15 Maj 2010, 14:57_________________________________________________otwieram k**wa dzisiaj rano odpalam auto, poczekałem z 3minuty i ruszam...przejechałem może z 50m i suka nie chciała zmienić biegu za cholery....auto jechało coraz słabiej aż w końcu stanęło....i kaplica. Szybką interwencja -olej jest w normie więc co to może być? Tip przed chwilą pojechał do mechanika od skrzyń...zobaczymy ile powie za remont?
majkel_majki Opublikowano 20 Października 2010 Opublikowano 20 Października 2010 Przykra sprawa zależy co się rozsypało w środku, ja stawiam na sprzęgło forward, pompę oleju albo konwerter, może któryś elektrozawór ale to trzeba rozebrać i zweryfikować.
Thom4s Opublikowano 20 Października 2010 Opublikowano 20 Października 2010 U mnie zdarzyło się parę razy, że jechał na jedynce i nie chciał zmieniać dalej. Zatrzymałem się, zmieniałem na P, następnie na D i było ok, ale mimo wszystko nie mam pojęcia co było tego przyczyną...
Gość DiM Opublikowano 30 Października 2010 Opublikowano 30 Października 2010 Panowie pilna sprawa Tiptronic wyjechał z auta, powoli wkładam manual 6 biegów, oprócz problemu z pedałem sprzęgła (nie wiem jak to zrobić) to jest ostatnia sprawa. Jak przeprogramowąc ECU i co się stanie jak tego nie zrobię?
Rekomendowane odpowiedzi