cyborg11 Opublikowano 11 Maja 2010 Opublikowano 11 Maja 2010 Witam. Mam pytanie do - znawcy – odnośnie tematu który mi nie daje spokoju. Wiem że znaczna cześć detali ( przełącznik światła, różne ramki, maskownice, dźwignia hamulca ręcznego itp. ) od modelu Audi A4-B7 pasuje do modelu Audi A4-B6 ( który to właśnie posiadam). Dręczy mnie natomiast kwestia koloru elementów, a mianowicie czy odcienie tapicerki koloru czarnego („SOUL”) są identyczne zarówno w B7 jak i B6 , czy też jednak różnią się (np. jasnością, itp. ) i w przypadku zastosowania elementu pochodzącego z B7 będę miał śmieszny efekt ( odcienie kolorów nie będą pasować do B6 ). Dziękuję z góry za pomoc. Pozdrawiam.
wrclaguna Opublikowano 11 Maja 2010 Opublikowano 11 Maja 2010 zgadza sie jest delikatna roznica w B7 poprawiono jakosc detali . W twoim roczniku wystepowaly mankamenty z wycieraniem sie niektorych elementow
cyborg11 Opublikowano 11 Maja 2010 Autor Opublikowano 11 Maja 2010 Dzięki wielkie za odpowiedź :> Ta sprawa nie dawała mi spokoju - no ale już wiem na czym stoję.... Pozdrawiam.
Bart-S Opublikowano 13 Maja 2010 Opublikowano 13 Maja 2010 Możesz sprawdzić odcień dzięki ETCE - za numerem części podaje się jeszcze 3 lub 4 znaki oznaczające nie tyle sam kolor co materiał/odcień. Jeśli symbol będzie pokrywał się z tym z B6/B7 IMO to ta sama część...
bor76 Opublikowano 22 Maja 2010 Opublikowano 22 Maja 2010 Oprócz numeru 8ex xxx xxx (x-różne cyfry) na tych elementach jest podawany oddzielnie trzy literowo-cyfrowy kod kolory typu 1WV (to akurat drewno orzech) 7v7 (karbon) i inne. Musisz zobaczyć jakie masz oznaczenie j szukać elementów z tym samym znaczeniem.
Madbar Opublikowano 24 Maja 2010 Opublikowano 24 Maja 2010 Z doswiadczenia moge powiedziec, ze bez sie rozni.W B6 jest Twist nieco bardziej intensywny, a w B7 Torrone, jasnieszjszy . DO tej samej tonacji jest Ciemny bez w B6 Jive( bardziej szary ) a w B7 Kamut ( bardziej kakaowy ). Widac roznice.Mysle, ze w czarnym bedzie to samo. W szarym tez. Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi