Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Montaż detali w Audi A4-B6 pochodzących z Audi A4-B7 (dot. kolorystyki)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytanie do - znawcy – odnośnie tematu który mi nie daje spokoju.

Wiem że znaczna cześć detali ( przełącznik światła, różne ramki, maskownice, dźwignia hamulca ręcznego itp. ) od modelu Audi A4-B7 pasuje do modelu Audi A4-B6 ( który to właśnie posiadam).

Dręczy mnie natomiast kwestia koloru elementów, a mianowicie czy odcienie tapicerki koloru czarnego („SOUL”) są identyczne zarówno w B7 jak i B6 , czy też jednak różnią się (np. jasnością, itp. ) i w przypadku zastosowania elementu pochodzącego z B7 będę miał śmieszny efekt ( odcienie kolorów nie będą pasować do B6 ).

Dziękuję z góry za pomoc.

Pozdrawiam.

Opublikowano

tak...momi zdaniem jest roznica odcieni :hi:

Opublikowano

zgadza sie jest delikatna roznica w B7 poprawiono jakosc detali . W twoim roczniku wystepowaly mankamenty z wycieraniem sie niektorych elementow :kwasny:

Opublikowano
  • Autor

Dzięki wielkie za odpowiedź :>

Ta sprawa nie dawała mi spokoju - no ale już wiem na czym stoję....

Pozdrawiam.

Opublikowano

Możesz sprawdzić odcień dzięki ETCE - za numerem części podaje się jeszcze 3 lub 4 znaki oznaczające nie tyle sam kolor co materiał/odcień. Jeśli symbol będzie pokrywał się z tym z B6/B7 IMO to ta sama część...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Oprócz numeru 8ex xxx xxx (x-różne cyfry) na tych elementach jest podawany oddzielnie trzy literowo-cyfrowy kod kolory typu 1WV (to akurat drewno orzech) 7v7 (karbon) i inne. Musisz zobaczyć jakie masz oznaczenie j szukać elementów z tym samym znaczeniem.

Opublikowano

Z doswiadczenia moge powiedziec, ze bez sie rozni.W B6 jest Twist nieco bardziej intensywny, a w B7 Torrone, jasnieszjszy . DO tej samej tonacji jest Ciemny bez w B6 Jive( bardziej szary ) a w B7 Kamut ( bardziej kakaowy ). Widac roznice.Mysle, ze w czarnym bedzie to samo. W szarym tez.

Pozdro