Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Sprzęgło wysoko bierze - czy to standard ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprzęgło wysoko bierze to standard czy tylko u mnie tak jest , przy wysprzęglaniu wciskacie pedał do konca czy do polowy czy tylko troszke nie chciał bym uszkodzić skrzyni .

Opublikowano

Witam,raczej juz pomalu Ci sie konczy sprzegięłko,ja tez mam bardzo wysoko ale jezdze juz tak okolo 30 tysięcy km choć pomalu zaczynam myslec o wymianie,pozdrawiam

Opublikowano

Dopuki nie zacznie ci to przeszkadzać - kłopoty z ruszeniem - to nie ma czym się przejmować. Kończy się poprostu i tyle... żadna tragedia.

Opublikowano

mi też wysoko bieże przy przebiegu 130 tyś, i myślę już o wymianie bo przyjemniej się jeżdzi jak bieże w 3/4 położenia niestety koszt przy SACHS to jakieś 700 zł z wymianą :cry: zależy od typu sprzęgła bo u mnie występują dwa i dopireo da się określić po wyjęciu starego różnica jest sto pare złoty

Opublikowano

Jak puszczasz szybko sprzęgło na postoju to słychać takie stukanie ?

Opublikowano

mi bierze raczej przed polowa wiec jest narazie oki :wink:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

a ile w aso kosztuje sprzęgło do mojego.

Opublikowano
a ile w aso kosztuje sprzęgło do mojego.

zadzwon .... :twisted:

p.s napewno duuzo .... ;-)

Opublikowano

wiem ze duzo sam aparat zapłonowy który mam tam kupic za tydzien kosztuje 760 jak oddam stary(nie wiem poco) :roll: robocizna 150zł.no to sprzegło pewnie z 800 a robocizna z 400.

Opublikowano

Mi tak samo wysoko bierze sprzęgło.

Czyli niedługo czekają mnie kolejne wydatki :???:

Opublikowano

witam. Dopiszę się do problemu z jednym pytaniem

czy wystarczy wymienić tylko tarczę czy razem z dociskiem?

koszty sama tarcza około 180zł a komplet ponad 800zł + robocizna :cry:

Opublikowano

PANOWIE!!! ten temat obszernie już był omawiany więc proszę wykorzystac opcję " Szukaj"

Opublikowano

oczywiscie jest mozliwosc montowania całej tarczy,ale ponoć nie dają na to gwarancji jak cos sie stanie .gwarancja obejmuje wymiane całego sprzęgła.tam mi powiedzieli w zwykłym warsztacie nie wiem jak jest w aso.

Opublikowano

lepiej wogole nie wymieniać :cool:

Opublikowano

witam... mam pewne doswiadczenie, wiec sie udziele;)

nie robcie tego bledu co ja tzn., nie wymieniajcie samej tarczy! mi ktos tak doradzil i owszem - przez tydzien bylo dobrze;/ a potem... jeszcze gorzej niz wczesniej. wkurzony jestem jak diabli bo moglem kupic caly komplet sachsa (NOWKA) za 500zl.. teraz juz sie taka okazja nie powtorzy;/

w kazdym razie od jakis 10tys sprzeglo bierze na samej gorze-kwestia przyzwyczajenia;)

pozdrawiam

Opublikowano

przeciez zawsze powinno sie kompletem wymieniac glupia oszczednosc kosztuje pozniej 2 razy tyle

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam tak samo tez mi bierze sprzęgło na górze.Jeżdże tak już od kiedy go kupiłem, przejechałem dobre 30tyś. km i narazie nic sie nie zmienia.Kwestia przyzwyczajenia.

Jak padnie to wymienie.Dziwią się tylko osoby, które się pierwszy raz przejadą szarpia przy zmianie biegów podczas puszczania sprzęgła.Ja się do tego przyzwyczaiłem i mi to nie przeszkadza a nawet tego problemu już nie widzę.

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja też tego problemu nie widzę, a nawet szybciej się zminia biegi ;). Prędzej będę musiał dwumasa wymienić niż sprzęgło pewnie.

Opublikowano

ja tez sie juz przyzwyczaiłem.bede wymieniał jak poczuje ze sie bedzie slizgac przy wyprzedzaniu.w aso powiedzieli mi:orginał za komplet ok 1800zł,zamiennik ok 1200zł,wymiana ok 500zł.