wrhz Opublikowano 15 Maja 2010 Opublikowano 15 Maja 2010 Witam serdecznie mam problemy z licznikiem z nowo nabytej audi. Licznik mageti marelli 8D0920930 z pelnym FISem szwankuja wskazowki itp najladniej widac w momencie kiedy wlacze swiatla (nawet bez zaplonu) i krece potencjomentrem sciemniania wowczas wszystko skacze jak szalone i podswietlenie mruga.. Wyjelem licznik podpielem na stole ale zachowywal sie podobnie.. Podejrzanie wygladal mi tranzystor MJD32 ale po wylutowaniu sprawdizlem jest dobry, dziwia mnei jednak 3 kondensatory 47nF bo sie szybko grzeja.. Chcialby jeszcze zanim zaczne dlubac glebiej w liczniku podmienic wasd. I tutaj moja prosba czy ktos posiada do tego modelu i bylby w stanie sie nim podzielic, bede bardzo wdzieczny.. No chyba ze jakies inne propozycje zeby uzdrowic owy licznik.. Dodam jeszcze bledy z VAGa ktore skasowalem i sie nie pojawiaja: Control Module Part Number: 8D0 920 930 Component and/or Version: KOMBI+WEGFAHRS. M73 D16 Software Coding: 00040 Work Shop Code: WSC 00000 Additional Info: Ident.-Nr. Wegfahrs.:AUZ5Z0Y4185088 4 Faults Found: 01128 - Immobilizer Pickup Coil (D2) 35-10 - - - Intermittent 01176 - Shareware Version. To Decode all DTCs 07-10 - Please Register/Activate - Intermittent 00668 - Shareware Version. To Decode all DTCs 53-10 - Please Register/Activate - Intermittent 01314 - Shareware Version. To Decode all DTCs 49-10 - Please Register/Activate - Intermittent VAG-COM Version: Release 311.2-N
flex78 Opublikowano 22 Października 2010 Opublikowano 22 Października 2010 witam, No i jak rozwiązałeś problem z obrotkiem, naisz jakm i co pozdro
pieciajek Opublikowano 22 Października 2010 Opublikowano 22 Października 2010 Mam taki licznik z pełnym fisem ale fis zanika jak robi sie ciepło w aucie, standardowa usterka. Poza tym wszystko działało bez zarzutu. Mam go w pudełku ale wsadu nie mam jak wyciągnąć bo tam siedzi motorola a to już nieco inna sprawa, no chyba że pomożesz zbotować.
Rekomendowane odpowiedzi