Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Cenne sugestie, uwagi potrzebne... portal o robieniu jedzonka :)))

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chłopaki... (i dziewczyny) sprawa wygląda tak:

Potrzebuję Waszych sugestii, ew. porad, wskazówek w temacie "jedzenie" a właściwie "przyrządzanie potraw, no wiecie, gotowanie... itp" :)

Wyobraźcie sobie, ze lubicie gotować, szukacie rożnych pomysłów kulinarnych w necie...

co musialaby Wam zaoferowac taka strona, zebyscie zostali na niej na dluzej, badz zebyscie odwiedzali ja czesciej. Jakie funkcjonalności (osobista książka kucharska, dzielenie się własnymi przepisami z innymi, system punktowania, itp)

Wiem, ze temat dość rozległy ale może uda nam się wspólnie coś zmontować i do kupy złożyć.

Z góry serdecznie dziękuję za ew. uwagi i wskazówki.

Opublikowano

Wyobraźcie sobie, ze lubicie gotować

Szukasz może pracy ? :cool1:

Opublikowano

Ja nie muszę sobie wyobrażać. Strona musi mieć klimat i mieć jakiś temat, nie może być zbyt wielu tematów kulinarnych lecz oferta powinna być szeroka. Albo oddzielne jakoś charakteryzujące się tematy i by można było się po nich poruszać, grafika robi dużo. Może nie tyle komentarze co porady które były by sprawdzane, bo często jakiś idiota coś głupiego napisze a ktoś coś przez to spieprzy. tyle ode mnie

Opublikowano

zdjęcia potraw,

propozycje i zdjęcia dekoracji z warzyw czy owoców

Opublikowano

Często korzystam z internetu by znaleźć choćby pomysł na jakąś ciekawą przekąskę. Często odwiedzam strony gdzie można łatwo znaleźć urozmaicone przepisy, przetestowane i dokładnie opisane przygotowanie potraw, często znajduję przepisy na ciekawe potrawy ale nie są kompletne, brakuje szczegółów w stylu ile ma się coś piec, w jakiej temperaturze, czym można zastąpić jakieś składniki których nie potrzeba dużo a niestety nie da sie kupić w małej ilości, oczywiście zdjęcia potrawy dużo bardziej zachęcają do zaglądania na stronę, dobrze jeśli można zamieścić komentarz do potraw, dzięki temu można podzielić się pomysłami i spostrzeżeniami, przejrzysty zapis strony, za dużo grafiki również nie jest ciekawe, można też zrobić coś w stylu "dodaj do ulubionych", dzięki czemu można szybciej odnaleźć potrawy które chętnie przyrządzamy. Tak jak koledzy piszą powyżej, porady powinny być sprawdzone, no i przedstawienie jak można udekorować potrawy na jakieś bardziej oficjalne przyjęcia. :decayed: