Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVB] Ranking zabezpieczeń

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy istnieją w internecie jakieś rankingi lub strony z opisami zabezpieczeń jakie można zamontować w furce, (chodzi mi głównie o autoalarmy, blokady, odcięcia)? Mam taki problem iż ostatnio chcieli mi buchnąć furę i tylko zabezpieczenie własne uratowało mnie przed stratą niuńki. Problem w tym że zrobili w ch*j szkód związanych z komputerem i uwalili tapicerkę gaśnicą. Fura obecnie stoi w serwisie (wymiana stacyjki, zamków, komputera i sterownika) i po odebraniu muszę podjechać założyć dodatkowe zabezpieczenia, bo za drugim razem ten sam numer pewnie nie przejdzie :no:

Opublikowano

Nie patrz na rankingi tylko zakładaj blokadę bądź odcięcie lub cos innego własnej roboty albo cos co mechanik ci zrobi "tylko dla ciebie" -byle nie masowe zabezpieczenie ktore firmy montują w samochodach.

Opublikowano

najlepsze i najprosztsze jest odciecie zaplonu ale nie elektroniczne czy jakies inne syfy tylko zwykly dodatkowy obwod ktory odcina prad i schowanie gdzies guziczka :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Takie zabezpieczenie to na pewno sobie dodam jak tylko odbiorę furkę z ASO. Ale jeszcze dla wkur*** szanownego potencjalnego złodzieja, chcę powsadzać blokady, alarmy itp itd. Nie zamierzam żałować kasy.

Swoją drogą, czy ktoś próbował wywalić kiedyś stacyjkę zastępując guziczkiem "Engine start"? :> Jak ostatnio obejrzałem filmik to te wkładki od stacyjki wyrywają około minuty, a koszt "reinstalacji" takowej jest wręcz niewspółmierny (policzyli mi 2k PLN) :wallbash:

Myślałem jeszcze o pozbyciu się zamków (zostawić robotę pilotowi) ale szkoda mi szyb ;)

Opublikowano

ubezpieczenie szyb osobne poza AC kosztuje okolo 80 PLN na rok wiec ja bym tak szyb nie zalowal :>

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

najlepsze i najprosztsze jest odciecie zaplonu ale nie elektroniczne czy jakies inne syfy tylko zwykly dodatkowy obwod ktory odcina prad i schowanie gdzies guziczka :wink4:

To jest mądre rozwiązanie , jeszcze mądrzejszym jest I TU UWAGA ! przeszczepienie tandetnego ori pseudoalarmu z FIATA 126P ! po wejściu do auta masz 25 sekund na naciśnięcie stycznika , w przeciwnym razie auto zaczyna drzeć jape i migać kierunkami . Gwarantuję Ci że odkręcenie deski i wszczepienie emulatora immobiliser`a ( black box ) zajmie więcej .

Opublikowano

.... a auto i tak odjedzie na motylu :wink4:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

na 'motyla' praktycznie nie ma rady niestety, mozna sie jedynie łudzic ze nie przyjezdzaja nim po auta za mniej niz 50k :-)

a wracajac do samego tematu zabezpieczen to bylo pare watkow o tym na forum, generalnie chyba najlepiej zmixowac zabezpieczenia elektroniczne i mechaniczne, wszystko co wydluza czas odpalenia auta utrudnia zycie zlodziejowi dla ktorego czas jest krytyczny

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Najlepszym zabezpieczeniem jest dobre AC. Ale ukryty samodzielnie wykonany immobilizer jest najlepszy.