Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Problem z uruchomieniem programu VAG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

W tym tygodniu zakupiłem sobie przyrząd diagnostyczny:

http://allegro.pl/item1037639211_vag_k_can_commander_pin_immo_licznik_ecu_diagnoza.html

i dziś zamierzałem zacząć działać w temacie kodowania pilota, jednak na samym początku pojawił się problem gdyż po uruchomieniu programu i próbie wyboru większości modułów pojawia się komunikat "Nie ma odpowiedzi z samochodu". Cały proces instalacji sterowników itp przeprowadziłem dokładnie tak jak było w instrukcji. Jeśli chodzi o port też wszystko wygląda ok (COM1), ale nie wiem co jest nie tak. Dziwi mnie to, że jeśli wybieram moduł "Silnik" i "Hamulce" program działa i jestem w stanie sprawdzić czy mam błędy, jednak cała reszta nie działa i pojawia się w/w komunikat.

Czy macie na to jakąś radę/ Szukałem już w szukajce, ale nie mogę znaleźć jakiejś konkretniejszej odpowiedzi. Pozdr.

Opublikowano

We właściwościach portu zmień wartość Latency Timer na 7

Opublikowano
  • Autor

Spróbuję to zrobić, bo ile pamiętam to ma tę wartość ustawioną jako 1.

Opublikowano

czy masz aby na pewno vag-coma zarejestrowanego??

Opublikowano

czy masz aby na pewno vag-coma zarejestrowanego??

To czy jest zarejestrowany czy nie nie ma nic do tego, jezeli sie laczy z jednym z modulow z tym tez powinien, odlacz moze klemy na jakis czas i sprawdz ponownie

Opublikowano
  • Autor

A czy odłączenie klem nie spowoduje zresetowania wszystkich innych zakodowanych już rzeczy np. immo, pilota od kluczyków itd.?

We właściwościach portu zmień wartość Latency Timer na 7

- niestety niewiele pomogło ;(
Opublikowano

Możesz mieć problem ewentualnie z radiem jeżeli masz kodowane i nie znasz pinu, o resztę nie masz się co obawiać...

Opublikowano
  • Autor

A tak dla ścislości zapytam. Czy swoj samochód mam diagnozować po linii K czy CAN? Kiedy pytałem sprzedawce interfejsu to powiedział mi, że po linii K ale może tak nie jest do końca.

Nr VIN samochodu: WAUZZZ8E64A277699

Opublikowano

Ten kabel jest ok, po CAN B7 i B8.

Opublikowano
  • Autor

Jako że nadal nie potrafię rozwiązać swojego problemu z VAG-iem zainstalowałem na nowo program i chcę próbować łączyć się pod innymi portami. Pod COM1 i COM2 próbowałem, ale bez skutku. COM3 i COM4 mam w już zajęty. Jak mogę ustawić port pod COM większy niż 4 jeśli np w Menedżerze urządzeń mogę port ustawić jako COM np na 5, 6, 7...itd natomiast w konfiguracji programu mogę jedynie ustawić COM1-4? Z tego co wiem to one muszą być takie same.

Opublikowano

A jaki program używasz? vag-com chyba nie podłączysz. Do tego kabla służy vag- can comander. W ogóle ten kabel to dziadostwo. Mam taki i jak na razie tylko psuje auta. Głupim sczytaniem pinu możesz rozkodować pół auta. Jak wchodzi ci w sterowniki to jest ok.