Chowix Opublikowano 25 Maja 2010 Opublikowano 25 Maja 2010 Witam, mam problem z głośnikami w mojej audi. Otóż gdy załączę radio i ustawie bass na średnio - mocno to lewy tylni głośnik na półce zaczyna mocno dudnić bassem wręcz charczy. Pod tym głośnikiem jest srebrna metalowa obudowa (patrząc w bagażniku). Nie wiem czy to wzmacniacz czy coś ale też pisze Nokia. Radio Audi Gamma S. Wszystkie głośniki są oryginalne (Nokia). Nie wiem czy to głośnik pękł czy to coś co jest pod nim się zepsuło. Jak to można rozkręcić ? I jak by to można było sprawdzić bez odkręcania ? Oczywiście reszta głośników gra normalnie.
darekaudi4 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Opublikowano 6 Czerwca 2010 zdejmij tylna polke i zobaczysz w glosniku pourywane zawieszenie membrany (ta gabka w okolo membrany)
Chowix Opublikowano 9 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2010 Witam, odkręciłem głośnik w tyle odpiąłem go to teraz mi ten drugi kompletnie padł.. (nie gra).. a ten co buczył dalej sobie buczy.. sprawdzałem membranę nie jest pęknięta Dziękuje chociaż jednemu użytkownikowi za radę[br]Dopisany: 08 Czerwiec 2010, 20:25_________________________________________________Jeszcze mam pytanie ten jeden ma wzmacniacz ? bo coś ma pod sobą.. [br]Dopisany: 08 Czerwiec 2010, 20:25_________________________________________________Oto fotki rozebranych głośników głośnik ([?] bez wzmacniacza) głośnik ([?] z wzmacniaczem) [br]Dopisany: 08 Czerwiec 2010, 20:45_________________________________________________Sprawdziłem prostym sposobem głośniki podłączając je na krótko pod wieże, działają, tylko teraz nie wiem jak sprawdzić ten wzmacniacz ;/ nie wiem co z tym fantem zrobić.. czy to może wina radia ? ;/ radio ori gamma s[br]Dopisany: 08 Czerwiec 2010, 23:06_________________________________________________Dobra sam sobie poradziłem pozdro..
zwiras Opublikowano 14 Czerwca 2010 Opublikowano 14 Czerwca 2010 napisz kolego jak to sprawdziłeś/uruchomiłeś, pod jednym głośnikiem też mam jakieś żelastwo i nawet nie jestem świadom czy to działa i w sumie zastanawiam się dlaczego jest tylko pod jednym a w drugim brak? .
klysek Opublikowano 14 Czerwca 2010 Opublikowano 14 Czerwca 2010 kolego to nie jest wzmacniacz tylko ekran przeciw zakolceniowy ale zabji mnie nie umiem ci wytlumaczyc do czego to sluzy ale wiem ze to jest to bo kolego ktory sie orientuje w car-audio mi powiedzial co to jest bo tez bylem ciekawy
Rekomendowane odpowiedzi