Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Wymiana pompki centralnego a działanie pilota

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie czy po wymianie pompki trzeba kodowac jakos kluczyk zeby działał centralny z pilota bo mi nie działa.zastanawiam się czy nie przełożyc mechanizmu do starej tylko jak zdemontowac ten wirniczek który jest w środku?w starej sie wszystko rozsypało wokół właśnie tego wirnika.może ktoś to przerabiał będę wdzięczny za rady

Opublikowano

trzeba było sobie tylko wirnik przełożyć, a sprawdzałeś czy ta pompka ma sterowanie na pilota, jeśli tak spróbuj tego:

- Dowolny kluczyk samochodu włożyć w wyłącznik zapłonu i włączyć zapłon

- Dodatkowym kluczykiem zamknąć drzwi kierowcy lub pasażera. Wyjąć kluczyk (celowe jest zamknięcie za pomocą tego kluczyka, którego kod ma zostać zapamiętany)

- Kluczyk, którego kod ma zostać wprowadzony do urządzenia sterującego skierować na czujnik podczerwieni i krótko nacisnąć na przycisk nadawania jeden do czterech razy. W celu wprowadzenia danych do pierwszej komórki nacisnąć przycisk jeden raz, do drógiej - dwa razy itd. Nadawanie kolejnych impulsów nie może odbywać się szybciej niz co jedną sekunde. Każdy impuls jest potwierdzany sygnałem dźwiąkowym alarmu.

- Po przerwie 5 sekund od ostatniego nadania impulsu ponownie nacisnąć na chwile przycisk nadawania. Samochód zostanie odblokowany i przebieg programowania pamięci jest zakończony.

Zakonczenie procesu programowania musi nastąpić w przeciągu 30 sekund od zamknięcia samochodu (punkt 2). W przeciwnym przypadku należy proces powtózyć przez ponowne zamknięcie drzwi kierowcy lub pasażera obok kierowcy.

Uwaga

Opisany proces należy przeprowadzić dla każdego kluczyka. Jeżeli nie wiemy, która komórka pamięci jest wolna ( na przykład przy kluczyku zapasowym), to należy ponownie wprowadzieć do urządzenia sterującego kody wszystkich kluczyków.

Opublikowano

dzięki Ci serdeczne muszę tylko przetrawić to co napisałeś.a gdzie jest czujnik podczerwieni?wiesz najłatwiej wirnik przełożyć tylko jak zdemontować to wszystko.starą pompkę otworzyłem pozbierałem to co sie z niej wysypało i wystaje wirniczek malutki taki a pod spodem podkladka.ale nie mogę tego wyjąć

Opublikowano

wymień tylko wirnik, te cienkie płytki i bieżnię (pierścień) dookoła powinno wszystko pasować[br]Dopisany: 26 Maj 2010, 15:22_________________________________________________nie musisz pilota kierować na czujnik po prostu naciskaj tak ja jest napisane

Opublikowano

Raczej bedziesz mial pilota na fale radiowe... wiec nie szukaj czujnika podczerwieni jesli na slupku srodkowym nie ma prostokata lekko wystajacego ( to wlasnie ten czujnik). Radiowe mozesz kliknac byle gdzie-obok samochodu.

Opublikowano

Panowie chce spróbować przełożyć mechanizm ze sprawnej do swojej zepsutej tylko jak? :kwasny: są tam takie "cycki" gumowe wystające śrubek nima

Opublikowano

to są pewnie tłumiki drgań powinno się dać z nich ściągnąć cały mechanizm

Gość majki-m
Opublikowano

Panowie chce spróbować przełożyć mechanizm ze sprawnej do swojej zepsutej tylko jak? :kwasny: są tam takie "cycki" gumowe wystające śrubek nima

Skoro w Twojej pompce wysypał się wirnik,a elektronika jest w porządku to przelutuj płytkę ze swojej pompki do tej nowej i będzie hulało :naughty:

Opublikowano

Mcm próbuje z marnym skutkiem zakodować kluczyk.napisz który to przycisk nadawania?!jak zamknę auto i wcisnę pilota to migają kierunki góra 5 razy krótko przyciskając.tylko weź coś rozjaśnij jak to z tym nadawaniem impulsów :chytry:

Opublikowano

naciskasz przycisk zamykania, 1 raz dla pierwszego pilota, i 2 razy dla drugiego pilota (przy kodowaniu pilota nr2 ) po ok 5 sekundach naciska jeszcze raz i pilot powinien być zapamiętany

Opublikowano

Mcm dzięki kolego udało się tyle że kodowałem przyciskiem otwierania na pilocie i bez sygnałów alarmu sie odbyło ale najważniejsze że obydwa działają i już nie muszę Audi zamykać z kluczka bo przecież nie wypada.podziekowania :hi: raz jeszcze i dla całego forum :a4fan:(ale pompka pier...ona droga)

Opublikowano

Mcm dzięki kolego udało się tyle że kodowałem przyciskiem otwierania na pilocie i bez sygnałów alarmu sie odbyło ale najważniejsze że obydwa działają i już nie muszę Audi zamykać z kluczka bo przecież nie wypada.podziekowania :hi: raz jeszcze i dla całego forum :a4fan:(ale pompka pier...ona droga)

ile dales za pompke?

Opublikowano

zgredek27 dałem 420 z przesyłka.tragedia :embarrassed:.co do serwera to pomyśle tylko się odkuje za pompkę altka i reszte