Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Czy trzeba programować kluczyki po wymianie lub rozładownym akumulatorze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam własnie mi siadł akumlator i teraz go ładuje bo nie miałem klemów ( odłaczyłem akumlator ale chciałem dac inny ale tez rozładowany) mam audi a4 b7 z imobilaiserem i navi i takie pytanie czy jak sie auto naladuje to bede musiał kluczyk programować ( jesli tak to jask to zrobić?) i navigacje jakos odblokowywać? prosze o porady

Opublikowano

Witam własnie mi siadł akumlator i teraz go ładuje bo nie miałem klemów ( odłaczyłem akumlator ale chciałem dac inny ale tez rozładowany) mam audi a4 b7 z imobilaiserem i navi i takie pytanie czy jak sie auto naladuje to bede musiał kluczyk programować ( jesli tak to jask to zrobić?) i navigacje jakos odblokowywać? prosze o porady

nic nie musisz robić :gwizdanie:
Opublikowano

Bywa różnie. Jesli navi była oryginalnie, to chyba bedzie prosic o kod. Chyba, ze była wczesniej rozkodowana i to żądanie zostało jakos anulowane. U mnie sie nie pyta, ale wiem, ze poprzedni wlasciciel wstawial nowa, kupiona gdzies z Alle.. bo auto przyciagnal z DE tylko z dziura i zlaczami do RNS-E. Co do kluczy, to chyba kodowac nie trzeba, ale moze byc tak, ze bedziesz musial je wsadzic do stacyjki i wcisnac jeden z przycisków. A podobno tez logika od szyb sie kasuje( przynajmniej wg instrukcji), tzn domykanie szyb i komfort, ale u mnie to jakos dziala bez zarzutu.

Opublikowano

U mnie w B7 za kazdym odpięciem akku nie dzialaja piloty i automatyka szyb.

Radio dziala i nie prosi o kod. Wg instrukcji radio prosi o kod tylko wtedy kiedy wsadzi sie je do innego auta (nie wiem albo chodzi o inny VIN albo o nr ktoregos sterwnika ktory po CANie musi sie zgadzac) i fakycznie u mnie tak jest w praktyce.

Co do uaktywnienia pilotow i automatycznych szyb po braku pradu u mnie pomaga poniższa instrukcja:

Kluczyk w stacyjke > trzymasz przycisk zamykania, kluczyk na zapłon i trzymasz nadal wcisniety 10-20sek > wylaczasz zaplon > wyciagasz kluczyc > wszystko powinno dzialac normalnie tj. alarm i centralny zamek z pilota.

Opublikowano

sprawdzone i jedyna metoda po odpięciu aku

Opublikowano

dajcie spokój mi kluczyki wywaliło po otwarciu kluczyka, wymieniłem baterie i auta nie dało się otworzyć, masakra gdyby nie kabel, otworzyłem normalnie i tu alarm po 21 pełno bloków w okół a ja pierwszy raz próbuje dodać kluczyk masakra