Jarkost Opublikowano 28 Maja 2010 Opublikowano 28 Maja 2010 Witam Panowie pomóżcie przy wymianie oleju w moim a4 znalazłem w filtrze kawałek jakby metalu choć bardzie przypomina to kawałek jakiejś uszczelki ponieważ jest to w miarę plastyczne coś podobnego do ołowiu ale trochę twardsze, czy możliwe jest aby do filtra dostał się kanałami taki element o wymiarach 2cm/0,5cm, czy po prostu przez nie uwagę kogoś to wpadło przy poprzedniej wymianie. Parę fotek: [mod]Proszę używać prefix kolejne wątki niezgodne z regulaminem będą usuwane[/mod]
dante0018 Opublikowano 28 Maja 2010 Opublikowano 28 Maja 2010 Kanałami olejowymi to sie nie przecisnie...
SotoM Opublikowano 28 Maja 2010 Opublikowano 28 Maja 2010 albo ktos cos wrzucił do tego filtra , napewno to nie jest nic z twojego silnika bo nie ma opcji aby cos takiego sie gdzies oderwało i wpadło do filtra. chyba ze filtr oleju to byla jakas fajana i cos w nim sie odkruszyło... no chyba ze twój silnik jest po przejściach i smok olejowy nie posiada siatki i ma mozliwośc zassac z michy olej razem ze wszystkim co sie w niej znajduje- np pojechane panewy...
Jarkost Opublikowano 29 Maja 2010 Autor Opublikowano 29 Maja 2010 Też o tym myślałem, auto kupiłem 2 miesiące temu w salonie audi w niemczech myślę że nie sprzedawali by bubla tym bardziej że dawali na niego roczną gwarancje ale tylko na terenie Niemiec. Ale wszystko jest możliwe.
SotoM Opublikowano 30 Maja 2010 Opublikowano 30 Maja 2010 osobiscie- ja jeździł bym dalej i obserwowal co sie dzieje... mysle ze nie ma sie czym przejmowac...
mcm Opublikowano 30 Maja 2010 Opublikowano 30 Maja 2010 może przy wymianie filtra coś im się urwało i wpadło...
Rekomendowane odpowiedzi