Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Wymiana Automatu na manual

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

dokładnie tak i kątownik można dodatkowo wzmocnić blaszką i przyspawać ją .

Opublikowano

no widzę że coraz więcej ludzi wkłada manuale i zapewne jak sami przyznacie nie jest to takie trudne jak by sie wydawało.

pamiętam jak ja zacząłem sie zastanawiać nad wymianą skrzyni to dużo osób mi próbowało wybić ten pomysł z głowy, teraz pół roku po zmianie skrzyni uważam że zrobiłem BAAARDZO dobrze że nie inwestowałem w automata :cool1:

Opublikowano

ja zrobiłem póki co od wczoraj troszkę ponad 100km testów i jestem bardzo zadowolony :)

egzemplarz trafił mi się w stanie idealnym i jeszcze troszkę ją dopieściłem.. poza skrzynią to wszystko nowe więc chodzi super :good:

Opublikowano

no to super że wszystko gra :good: i ciesze sie że mogłem pomóc

Opublikowano

no to super że wszystko gra :good: i ciesze sie że mogłem pomóc

prawie wszystko bo dopiero co zauważyłem że prędkościomierz nie bangla.. mówiliście o przełożeniu czujnika.. ten mi nie pasuje.. najwyżej dorobię wtyczkę do obecnego :)[br]Dopisany: 16 Grudzień 2010, 23:08_________________________________________________aaa i jeszcze mała uwaga... śruby łączące skrzynię z silnikiem miałem takie same :wink4:
Opublikowano

Śruby do półosi też są takie same :good:[br]Dopisany: 17 Grudzień 2010, 17:56_________________________________________________No i mam manual, jestem po zabiegu, auto zrobiło pierwsze km i zapowiada się że będzie :good: Serdeczne dzięki za pomoc dla Arka i Maćka, zostało mi wywalić jeszcze kompa i podłączyć wsteczny ale to jak się cieplej zrobi :)

Opublikowano
  • Autor

a i już teraz wiem od kolegi który też przekładał teraz skrzynie że łapa lewa pasuje od 2,6 v 6

Opublikowano

a i już teraz wiem od kolegi który też przekładał teraz skrzynie że łapa lewa pasuje od 2,6 v 6

Tak jak Ci pisałem,wszystko ładnie jak w ori pasuje także nie kombinujcie z kątownikami :)

Opublikowano

Tak jak Ci pisałem,wszystko ładnie jak w ori pasuje także nie kombinujcie z kątownikami :)

no to następni będą już wiedzieć :)

Opublikowano

Pierwsze 300km zrobione, auto odmulone, ale jeszcze muszę rozwiązać problem załączającej się turbawki od 2500tys. :>

Miałem problem z trzepaniem budą, mianowicie odwrotnie założyłem półosie, na oko różnica jest niewielka ale ten 1cm jest, w używkach ciężko o jakąś numerację, ale jeśli jest to J1 to lewa strona, zaś J2 - prawa.

Powodzenia i jeszcze raz dzięki chłopakom za pomoc :hi:

Opublikowano

Pierwsze 300km zrobione, auto odmulone, ale jeszcze muszę rozwiązać problem załączającej się turbawki od 2500tys. :>

Miałem problem z trzepaniem budą, mianowicie odwrotnie założyłem półosie, na oko różnica jest niewielka ale ten 1cm jest, w używkach ciężko o jakąś numerację, ale jeśli jest to J1 to lewa strona, zaś J2 - prawa.

Powodzenia i jeszcze raz dzięki chłopakom za pomoc :hi:

półosie? :mysli:

prziecież między nimi jest duuuża różnica

Opublikowano

Jest różnica, ale nigdzie oznaczeń nie było na nich, a do skrzyni spasowały.

Opublikowano

tylko jak wmontowałeś skrzynie i potem zakładałeś półośki to było odrazu widać która gdzie będzie pasować

Opublikowano

z całym szacunkiem ale tu bez patrzenia widać która jest która..

Opublikowano

z całym szacunkiem ale tu bez patrzenia widać która jest która..

już to napisałem :cool1:

Opublikowano

Akurat najpier założyłem półosie a potem skrzynie, i bez większego oporu wszystko pasowało,mniejsza z tym w każdym razie trzeba na to zwrócić uwage :) Aha a czy podłączyliście czujnik sprzęgła? podobno jeśli go nie podłaczymy to leci szybciej sprzęgło.

Opublikowano

Akurat najpier założyłem półosie a potem skrzynie, i bez większego oporu wszystko pasowało,mniejsza z tym w każdym razie trzeba na to zwrócić uwage :) Aha a czy podłączyliście czujnik sprzęgła? podobno jeśli go nie podłaczymy to leci szybciej sprzęgło.

który czujnik? :mysli:

Opublikowano

:wink4:
Opublikowano

Nikt nie wspomniał o przekodowaniu sterownika z automatu na manual a to ważna sprawa,(teraz to już jeździ) mam rówież pytanie po zmianie skrzyni nie działa mi tempomat, jak to rozwiązać aby wsio latało? sory że dokuczam ale w aucie muszę mieć wszystko dopięte :)

Opublikowano

Nikt nie wspomniał o przekodowaniu sterownika z automatu na manual a to ważna sprawa,(teraz to już jeździ) mam rówież pytanie po zmianie skrzyni nie działa mi tempomat, jak to rozwiązać aby wsio latało? sory że dokuczam ale w aucie muszę mieć wszystko dopięte :)

o zmianie w ECU ci chodzi? :cool1: