Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Proszę o analizę logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

- lekko przycina sie VTG w sprezarce

- przeplywomierz - wyglada ze zakonczył swoj zywot - kiedy wymieniales filtr powietrza ?

- EGR - zaslepiony

Reszta OK.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Filtr wymieniałem 8 miesięcy temu, turbo czyszczone 2 miesiące temu. A jak się upewnić że przepływomierz napewno padnięty?

Opublikowano

8 miesiecy ???... do wymiany natychmiast....

Po tym powtorz logi - 011,010,008 i 003 dynamiczne...

Opublikowano

jaką wersją vag-com robiłeś logi?

Opublikowano

- zasyfiona zmienna geometria VTG - stad to niestabilne cisnienie doladowania

- przeplywomierz ledwie zipie.... mozesz sprobowac przeczyscic ale chyba bez wymiany sie nie obejdzie

Jednak na poczatek zająbym sie sprezarką.

Opublikowano
  • Autor

Sprężarkę zregeneruję jak znowu zacznie wchodzić w tryb awaryjny. (w TurboReg regeneracja geometrii 2000-300zł) a jaki u mnie jest przepływomierz? Bo podobno nie da się u mnie wymienić wkładu.[br]Dopisany: 08 Czerwiec 2010, 16:54_________________________________________________Bardzo dziekuję za pomoc.

Opublikowano

Też mam taki problem z turbo. Czyściłem turbo dwa razy i mam podobne logi 011 jak kolega. Czy podczas gwałtownego przyśpieszania w zakresie 1600-2300 obr słyszysz taki cichy szum/syczenie? U mnie coś takiego jest, z tym, że logi 003 mam ok.

Opublikowano
  • Autor

to raczej "buczenie" myślałem że tak ma być.

Opublikowano

Przepływomierz masz wymienny z całą puszką z resztą jak kupujesz nowy to i tak dostajesz z puszką kompletny ale tak jak piszą koledzy na początek zajął bym się przeczyszczeniem turbiny katalizator masz

Opublikowano
  • Autor

katalizatora nie mam, a co do turbiny, to 2 miesiące temu była dokładnie czyszczona, po czyszczeniu jeździłem dynamicznie. moim zdaniem jest za dużo luzu na kierowniczkach. Stają one "kantem" i dlatego mam ten problem z turbiną. Bo niemożliwe żeby trzeba było czyścić turbo co 2 miesiące.

Opublikowano

Jak nie ma kata to turbo nie zasyfi się raczej tak szybko :)

Ja mam taką propozycję żebyś zamienił miejscami zaworek n18 i n75 (powinny być takie same) i sprawdził co się będzie działo :) znaczy żebyś po zamianie zrobił logi 003 i 011

Opublikowano
  • Autor

n75 wymieniłem niecały rok temu (orginał Pierburga),bo membrana była dziurawa. to niemożliwe żeby znowu padł. Stawiałbym raczej na "kierowniczki"

Opublikowano

Profilaktycznie i tak zamień i zrób logi 003 i 011, później z powrotem zamienisz :)

Opublikowano
  • Autor

ok.

[br]Dopisany: 09 Czerwiec 2010, 00:17_________________________________________________Czy przy padniętej przepływce da się wyciągnąć z AFN-a 180km/h ?? tyle bez problemu wczoraj osiągnąłem.

Opublikowano

zalezy co rozumiesz przez padnieta ... jezli auto bedzie na awaryjnym pomiarze powietrza [550mg/r] to nie ma mozliwosci zebyc doszedl do 180 km/h ... jezeli przeplywomierz bedzie lekko podcinal gnoj to jest to jak najbardziej realne ...

Opublikowano

Nie dosc ze regulacja cisnienia doladowania szwankuje - zasyfione VTG, to przeplywomierz tez slabawy...

Turbo nie jest takie tragiczne - troche takiej jazdy jak wczoraj ze Spankym po Pulawskiej :wink4: i VTG dojdzie do siebie