Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Czy szyba może się sama z siebie rozszczelnić, bez dzwona?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Tak jak w pytaniu.

Fakty:

Cieknie przez prawą stronę szyby, Jak zakleiłem prawą stronę folią samoprzylepną to nie cieknie.

Auto dzwona nie miało. Czasami w zimie wjeżdżało na takie progi że serce mi drżało, ale wjeżdżało i wyjeżdżało... lekko przy tym trzeszczało, ale zimno było to myślałem że musi trzeszczeć przy takich przekrzywieniach karoserii.

Czy w czasie tych praktyk mogło puścić uszczelnienie szyby? Czy puściło bo: ten typ tak czasem ma?

Jakieś pomysły?

Opublikowano

O ile była ori to ciężko aby się odkleiła, jeżeli była zmieniana to wszystko możliwe :gwizdanie:

Puki cała proponuję wyciąć, oczyścić, dobrze primerem przesmarować i wkleić na nowo.

Opublikowano
  • Autor

Szyba ori nie była.

I do tego ma mały ubytek w dolnym rogu (zatkany podszybiem) i jest zdrowo ubita przez kamienie, także myślę ze ma sporo lat... A kumpel który zawodowo wkleja szyby stwierdził że trzeba poczekać aż szyba pęknie. Teraz nie ma sensu ruszać

Na razie mam pomysł żeby, jako uszczelnienie, nakleić fajne paski z czarnej folii przez całą długość tej listwy i wyjechać tą folią do końca dachu, a może do samego bagażnika...

Teraz mam naklejoną granatową folię i w sumie to fajnie to wygląda. A myślę że czarna będzie lepsza.

W sumie to oklejam całe samochody... i dostęp do foli mam

Opublikowano

Na razie mam pomysł żeby, jako uszczelnienie, nakleić fajne paski z czarnej folii przez całą długość tej listwy i wyjechać tą folią do końca dachu, a może do samego bagażnika...

Pomysł całkiem OK, lecz i tak w końcu będziesz musiał się zmierzyć z wymianą

szyby lub jej ponownym wklejeniem. To tylko kwestia czasu. Nie lepiej od razu to

zrobić. ?

Opublikowano
  • Autor

Spróbuję kupić w tym roku ubezpieczenie z opcją wymiany szyby i wtedy z tego skorzystać.

Wcześniej nie chcę się pakować w koszty.

Pieniądze przydadzą się na innych odcinkach robót...

A może jest jakiś sposób żeby wyjąć listwę i wkleić ją na nowo stosując klej do szyb.

Opublikowano

Spróbuję kupić w tym roku ubezpieczenie z opcją wymiany szyby i wtedy z tego skorzystać.

:polew: no nie moglem sie powstrzymac...masz auto 14-stoletnie wiec mozesz miec problemy z wykupieniem AC

Opublikowano
  • Autor

Można kupić OC z opcją wymiany szyby

Jak się nie znasz to się nie wypowiadaj :rant:

Opublikowano

Znam przypadki gdzie auta 100% bezwypadkowe mialy odklejone tylne szyby, mowa o b5 sedan. Sami pracownicy ktorzy wklejali nie mogli sie nadziwic czemu sie odkleila. A jedna po przyjechaniu na PL dziury odeszla/szly. Wiec nie zakladalbym ze nie mozliwe.

Opublikowano

:polew: no nie moglem sie powstrzymac...masz auto 14-stoletnie wiec mozesz miec problemy z wykupieniem AC

Byl taki okres ze ponad 10cio letnich samochodow nie chcieli ubezpieczac ale ja mam 18sto letnie BMW i 15letnie Audi i zawsze probuja mnie w PZU namowic na AC.

Opublikowano

Źle wklejona szyba jak najbardziej może się odkleić, znam taki przypadek z autopsji. Twój kumpel od szyb to jakieś ciekawe teorie snuje, jeżeli takie brednie opowiada klientom to omijałbym go szerokim łukiem :thumbdown: Sztukowanie nieszczelności folią to dziadostwo, a wklejenie szyby w zależności od zakładu kosztuje mniej- więcej 80- 150 zł, więc warto się spiąć i to załatwić bo koszty nie są wielkie.

Opublikowano

Źle wklejona szyba jak najbardziej może się odkleić, znam taki przypadek z autopsji. Twój kumpel od szyb to jakieś ciekawe teorie snuje, jeżeli takie brednie opowiada klientom to omijałbym go szerokim łukiem :thumbdown: Sztukowanie nieszczelności folią to dziadostwo, a wklejenie szyby w zależności od zakładu kosztuje mniej- więcej 80- 150 zł, więc warto się spiąć i to załatwić bo koszty nie są wielkie.

Tak tylko jeżeli doman13 pisze że ona ma ubytek to przy próbie jej wycięcia może prysnąć i wiąże się to już z większym wydatkiem szyba 350 zł +wklejenie koszt około 500 zł :cool1:

Opublikowano
  • Autor

Grippen dobrze pisze.

Szyba pryśnie przy wyjmowaniu na 100 %

A 500 zł to wolę w co innego włożyć.

Skoro oklejanie samochodów folią to dziadostwo, to ja często robię dziadostwo :wstydliwy:

Opublikowano

Szyba + wymiana w W-wie to 350 zeta. Robotka godzinkę czasu pod domem (bez rachunku).

Sprawdzone na własnej skórze - 2 lata i wszystko gra.

Chyba wolałbym zainwestować w nową szybę - jak spojrzysz przez nią, to będziesz wiedział, że to był dobry wydatek.