Trzcina 80 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Dzięki, rozumie ze 09555 i40168 wpisuje w tym samym miejscu?
Trzcina 80 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Jeszcze raz DZIĘKI będe walczył! jeszcze jedno pytanko w vagu nie moge wejść w basic settings w abs,ale to chyba mam za cienkiego vaga? Jeszcze raz dzieki za szybką odpowiedz.
antonio Opublikowano 7 Czerwca 2010 Opublikowano 7 Czerwca 2010 w vagu nie moge wejść w basic settings w abs,ale to chyba mam za cienkiego vaga? musisz chyba go zarejestrować i powinno być OK
Trzcina 80 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Opublikowano 7 Czerwca 2010 niewiem czemu coś niemoge wyświetlić twojej odpowiedzi
antonio Opublikowano 7 Czerwca 2010 Opublikowano 7 Czerwca 2010 niewiem czemu coś niemoge wyświetlić twojej odpowiedzi bo jakimś cudem też jej nie widzę ...nie wiem jak zarejestrować bo nie mam VAG-COM'a
Trzcina 80 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Opublikowano 7 Czerwca 2010 zrobiłem tak jak w opisie na chwile "bremse" zgasło ale po odpaleniu świeci spowrotem i do tego wskaźnik paliwa był na zero a teraz jest na 3/4 zbiornika jeszcze musze zgrać czujnik skrętu ale jakoś niewiem jak poczytam jutro sprobuje.
antonio Opublikowano 7 Czerwca 2010 Opublikowano 7 Czerwca 2010 zrobiłem tak jak w opisie na chwile "bremse" zgasło ale po odpaleniu świeci spowrotem i do tego wskaźnik paliwa był na zero a teraz jest na 3/4 zbiornika jeszcze musze zgrać czujnik skrętu ale jakoś niewiem jak poczytam jutro sprobuje. podobną sytuację ma Ukasz tylko, że u niego jest prawie pełno w baku a świeci się rezerwa
domjenick Opublikowano 8 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2010 dobra Panowie-problem rozwiązany,ale po kolei dzięki Antonio- a więc tak,kluczem do sukcesu,okazała się cierpliwość...trzeba było odczekać,żeby ponownie bez problemów wejść w sterownik,inaczej będzie odrzucał wszystko wejście [03] ABS kasowanie błędów LOGIN wygenerowany z tego,co podał Antonio-w moim przypadku jest to-09575,umożliwiło to wpisanie nowego kodowania do sterownika KODOWANIE 04275 WEJSCIE W OKNO BŁĘDÓW nie kasowałem,bo nic nie było BLOKI POMIAROWE,kanał005- i tu znów miałem -2,5,ale mówie-spróbuję ODPALENIE SILNIKA OBRÓT KIEROWNICĄ W LEWO PÓŁ OBROTU I POWRÓT NA WPROST wejście w BASIC SETTINGS kanał 001 i ...niespodzianka,bo wcześniej ten kanał był nieaktywny,a terazna zielono "Sterring angle sensor adjustment" w pierwszym polu po chwili kliknięcie sterownika i czerwona kontrolka BREAKE zniknęła...pozostało tylko na FISie kontrolka od ESP i ABS,wystarczyło się przejechać po mieście 5 minut i się poustawiało... jeszcze raz dzięki Panowie-potem poukładam to wszystko bardziej logicznie
antonio Opublikowano 8 Czerwca 2010 Opublikowano 8 Czerwca 2010 dobra Panowie-problem rozwiązany,ale po kolei dzięki Antonio- a więc tak,kluczem do sukcesu,okazała się cierpliwość...trzeba było odczekać,żeby ponownie bez problemów wejść w sterownik,inaczej będzie odrzucał wszystko wejście [03] ABS kasowanie błędów LOGIN wygenerowany z tego,co podał Antonio-w moim przypadku jest to-09575,umożliwiło to wpisanie nowego kodowania do sterownika KODOWANIE 04275 BLOKI POMIAROWE,kanał005- i tu znów miałem -2,5,ale mówie-spróbuję ODPALENIE SILNIKA OBRÓT KIEROWNICĄ W LEWO PÓŁ OBROTU I POWRÓT NA WPROST wejście w BASIC SETTINGS kanał 001 i ...niespodzianka,bo wcześniej ten kanał był nieaktywny,a terazna zielono "Sterring angle sensor adjustment" w pierwszym polu po chwili kliknięcie sterownika i czerwona kontrolka BREAKE zniknęła...pozostało tylko na FISie kontrolka od ESP i ABS,wystarczyło się przejechać po mieście 5 minut i się poustawiało... jeszcze raz dzięki Panowie-potem poukładam to wszystko bardziej logicznie no i git majonez
lukaszr Opublikowano 8 Czerwca 2010 Opublikowano 8 Czerwca 2010 dobra Panowie-problem rozwiązany,ale po kolei dzięki Antonio- a więc tak,kluczem do sukcesu,okazała się cierpliwość...trzeba było odczekać,żeby ponownie bez problemów wejść w sterownik,inaczej będzie odrzucał wszystko wejście [03] ABS kasowanie błędów LOGIN wygenerowany z tego,co podał Antonio-w moim przypadku jest to-09575,umożliwiło to wpisanie nowego kodowania do sterownika KODOWANIE 04275 BLOKI POMIAROWE,kanał005- i tu znów miałem -2,5,ale mówie-spróbuję ODPALENIE SILNIKA OBRÓT KIEROWNICĄ W LEWO PÓŁ OBROTU I POWRÓT NA WPROST wejście w BASIC SETTINGS kanał 001 i ...niespodzianka,bo wcześniej ten kanał był nieaktywny,a terazna zielono "Sterring angle sensor adjustment" w pierwszym polu po chwili kliknięcie sterownika i czerwona kontrolka BREAKE zniknęła...pozostało tylko na FISie kontrolka od ESP i ABS,wystarczyło się przejechać po mieście 5 minut i się poustawiało... jeszcze raz dzięki Panowie-potem poukładam to wszystko bardziej logicznie Nie widzę w tym żadnej filozofii - od początku tak właśnie miałeś zrobić
domjenick Opublikowano 8 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2010 Nie widzę w tym żadnej filozofii - od początku tak właśnie miałeś zrobić wiem,ale brak cierpliwości mi w tym przeszkadzał-trzeba było się z tym przespać :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi