Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ABC] Po wymianie głośników na JBL jest gorzej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wymieniłem głośniki oryginalne w przednich drzwiach na JBL 40W z twiterami i po załączeniu muzyki okazało sie że niema basu są tylko pierdnięcia radio ma 4x50W pi-oneera.Czy musze je podpinać pod wzmacniacz czy po prostu jest to wielki bubel???

Opublikowano

jaki dokladnie model kupiles... podejrzewam ze nie zamontowałes ich dobrze.. chodzi mi o to, że nie stworzyles dla nich jak najszczelniejszej obudowy :)

Opublikowano

Przede wszystkim to sprawdź jeszcze raz podłączenie czy zgadza się + z + / - z - wystarczy ze jeden będzie podłączony niepoprawnie i nie będzie to grało dobrze......

Opublikowano
  • Autor

jeśli chodzi o głośniki to mam w drzwiach JBL GT5-500c a styłu GTO938.Z minusem i plusem sprawdzałem i nawet podłanczalem na odwrót i grały ciszej

Opublikowano

ale jesteś pewien że każdy z głośników jest podłączony prawidłowo?? tzn chodzi o to ze jak będziesz maił np. 3 głośniki podłączone + z + a jeden -+ +- to nie zagra prawidłowo.... ale to tylko sugestia :gwizdanie:

... być może mają za mało miejsca czyli membranką gdzieś jest przyciśnięta albo i tu nie wiem czy ma znaczenie że magnes dotyka blachy..... :mysli:

jest jeszcze jedna opcja......

po prostu kupiłeś hu**nie z patatajnią...... :kox::tongue4:

Opublikowano
  • Autor

wszystkie podłączone są identycznie jedynie co możliwe to jest że mają zamałą przestrzeń ale dziaj jak pokręcilem w zmacniaczu i wyregulowalem tylnie głośniki to gra wmiare dobrze tylko z przodu niema basu tylko czyściutki głos a bas idzie z sopranem od tylu dodatkowo i daje nawet mily efekt :)

Opublikowano

no i dobrze ze miło zaczęły grać.... :good: ja mam seryjne spikery tylko w bagażu skrzynka i wzmak, na radiu bas mam na -4~-5 na wzmaku podkręcona skrzynka i jest ładnie...... jak dla mnie na razie wystarczy do póty do puki radio a dokładnie potencjometr nie wysra mi serii.... :disgust:

pozdro 600v :kox:

Opublikowano
  • Autor

no ja szykuje sie powoli na zmiane zmacniacza i radia zmacniacz też na JBL ale radia niewidziałem jeszcze z JBL a niewiem co najlepiej wspołpracuje z glośnikami i zmacniaczem JBL

Opublikowano

ja kolego tez nie wiem co jest dobre do Jbl... ja chyba wybrał bym na twoim miejscu Alpine Kenwood lub Blaupunkt..... ten ostatni chyba najlepiej się zestroi z Twoim zestawem.... ale mój faworyt z tych marek to jednak jest Alpine :evil:

Opublikowano

ja mam pytanko jest jakis wzmacniaczyk od suba w bagazniku? padlo mi juz pokretlo w radiu w audi a4 avant 97r. i moge se tylko bass i treeble regulowac bo glosnosc sie scisza do zera albo drze na cala jape,ciekawi mnie czy mozna samego suba jakos podkrecic badz sciszyc,jest seryjnie cos takiego?

Opublikowano
  • Autor

Bonio86

powinien być zmacniacz wmontowany w subie ale niejestem pewny bo ja niemam orginalu a co do regulacji to niepomoge niestety