XC Opublikowano 6 Czerwca 2010 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Witam, Przegladalem pare watkow na forum ale nie znalazlem nic co by rozwiazalo moj problem. Otoz przy predkosci od jakis 80km/h zaczyna sie minimalny szum w gornych rogach drzwi przednich. Wiadomo wraz ze wzrostem predkosci sie to nasila. Przy 160hm/h momentami jakby powietrze wdzieralo sie do srodka. Powyzej 200lm/h jest problem zeby normalnie rozmawiac :| naginalem rame, dociagalem drzwi.. nie wiem, czy to fabryka tak spieprzyla? Czy ktos moze mi cos poradzic? Chetnie sprobuje wszystkiego... :gwizdanie:
Doman13 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Opublikowano 6 Czerwca 2010 podjedź do blacharza niech on ustawi te drzwi. Samemu ciężko je ustawić. A uszczelka drzwi jest w dobrym stanie?
fayera Opublikowano 6 Czerwca 2010 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Popróbuj samemu.Poproś kogoś o pomoc bo samemu trochę ciężko. Spróbuj regulacji na śrubach-jeżeli to nie pomoże to wtedy do mechaniora.
zdzis Opublikowano 6 Czerwca 2010 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Spokojnie we własnym zakresie ustawisz. Opis masz na stronie 229 w książce "Sam naprawiam samochód"
janSerce Opublikowano 6 Czerwca 2010 Opublikowano 6 Czerwca 2010 przestudiuj jeszcze to: http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_glosny_szum_powietrza_przy_predkosci_140_kmh-t52046.0.html
MiruK Opublikowano 7 Czerwca 2010 Opublikowano 7 Czerwca 2010 heh miałem B5 z tego roku co Ty i też mnie to strasznie denerwowało, to jest chyba jakaś wada tych samochodów, od 140km/h zaczynało okropnie wiać, czasem sobie ramkę jedną ręką koło ucha dociskałem i było cicho
Rekomendowane odpowiedzi