Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AEB] Silnik pali na 3 cylindry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam podobny problem jak marioti ale jednak u mnie wymienione w jego poscie rady nie zdaly egzaminu silnik dalej pali na 3 cylindry, komputer nie wykazuje rzadnych bledow, zawory otwierają sie i zamykaja prawidlowo, jest iskra i paliwo. Myslę o zdjeciu glowicy, nie mam pomyslu co moze byc nie tak. Proszę o pomoc i pozdrawiam.

Opublikowano

Sprawdzić ciśnienie sprężania, stan świec.

Potem oscyloskop w dłoń i sprawdzić cewki a potem moduł zapłonowy.

Jeśli nie będzie impulsu na moduł to uwalone okablowanie albo ECU.

Opublikowano

mam u siebie ten sam problem,pali na 3 cylindry-brak iskry na 3 cylindrze-byłem u elektronika kazał kupic komputer bo podobno zepsuty to kupiłem i okazało sie ze komputer sprawny ale teraz stwierdzil ze moduł -moze to byc mozliwe bo sprawdzałem próbówka na wyjsciu kabli na trzech przewodach daje prad przerywany a na jednej jest ciagły-widac po zarówce-ale chciał bym byc pewny ze ten moduł i na razie nie chce kupowac tego modułu i wywalic kase na marne,tak jak na komputer-numer modułu u mnie to- 4DO 905 351-jesli cos bedziesz wiedział jak to uciebie to odpisz lub zadzwon do mnie 601 313 250 -pozdrawiam Robert z warszawy. : :th: :a4fan:

Opublikowano

no to żeby było jasne dla kogoś kto ma lub będzie miał taki problem jak ja lub inni koledzy , to moge z pewnościa powiedziec że to jest moduł 4DO 905 351. miałem ten sam problem , któregoś pieknego dnia odpaliłem na 3 garach i sie zdziwiłem , po kolei szukałem przyczyny najpierw swiece , potem cewki , no i został jeszcze moduł , wymiana jego i miłe zaskoczenie odpalil na 4 garki i hula , moduł kosztował mnie 230zł .

Opublikowano

moduł wzmocnienia zapłonu, nie wiem czemu sluchacie takich kretynow mechanikow ktory dotknie auta bez vaga i powie ze komputer, szkoda ze nie tylni zderzak, po to jest forum i opcja szukaj zeby ułatwiało zycie, ale jak mowią kto ma oczy z korka ten płaci do worka

Opublikowano

Czaki u mnie sytuacja była identyczna, z tym że podpoiłem VAGa a tam cisza :decayed: Winowajcą był ECU :cool1:

Seba 1980 najlepiej znajdź drugie Audi z AEB i po kolei podmieniaj: cewki, moduł zapłonowy i ECU. :gwizdanie: