Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Problemy z rozruchem zimnego silnika w ciepłym otoczeniu.Nowe logi po wymianie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiec dzis dzieki koledze Brysio :hi: udalo nam sie mniej-wiecej ta pompe ustawic.

Zrobilem serie logow i wstawiam:

000

Log (1 - 000)

001

Log (3 - 001)

003

Log (4 - 003)

004

Log (2 - 004)

007

Log (0 - 007)

013

Log (5 - 013)

014

Log (7 - 014)

018

Log (6 - 018)

BS 000,003,004

Log (1 - 000)

Log (0 - 003)

Log (2 - 004)

haha jaka tam pomoc :embarrassed:

no teraz to wyglada lepiej i to duzo lepiej

ale obroty dalej skacza i teraz szukamy dalej :))

ale jak widac korekcje sie zmniejszyly -- to dobrze :)

Opublikowano

niestety, lecz ustawienie kąta jest do poprawy.

kąt jest teraz po złej stronie... koło zostało za mocno obrócone.

macie: 2.2* PGMP - czyli 2.2* BTDC.

ma być: 2.0* ZGMP - czyli 2.0* ATDC

spójrzcie na log 004BS - jest 2.2* PGMP [bTDC] oraz na log 004sN - wymagany jest na ZGMP [ATDC], a rzeczywisty jest na PGMP [bTDC].

muskel, ustaw tak, by w 004BS na Late było ok. 2*ZGMP.

wówczas będzie poprawnie.

Opublikowano

niestety, lecz ustawienie kąta jest do poprawy.

kąt jest teraz po złej stronie... koło zostało za mocno obrócone.

macie: 2.2* PGMP - czyli 2.2* BTDC.

ma być: 2.0* ZGMP - czyli 2.0* ATDC

spójrzcie na log 004BS - jest 2.2* PGMP [bTDC] oraz na log 004sN - wymagany jest na ZGMP [ATDC], a rzeczywisty jest na PGMP [bTDC].

muskel, ustaw tak, by w 004BS na Late było ok. 2*ZGMP.

wówczas będzie poprawnie.

wiem ze tak jest ale zobacz u mnie na logi w logach jest identycznie czyli btdc (atdc z minusem) - a w bs jak widzisz screen jest po atdc

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b7_25_tdi_bdg_prosba_o_sprawdzenie_logow-t136288.0.html

nie wiem dlaczego w logach przeskakuje automatycznie na btdc choc u innych nie przeskakuje co mnie maxymalnie zadziwia

u mnie jest minus a niektore wersje nie mialy minusa i ciezko wyczaic z loga czy dobrze jest czy nie

kurde wczoraj tego nie dopatrzylem bylo by dobrze jak bys zrobil jeszcze screena w trakcie jak jest na bs bez logowania

podejrzewam ze moze byc dobrze tylko vag tu cos sciemnia a jesli jest btdc to musicie raz jeszcze poprawic kolem pompy tym razem troszke w lewo bo nie zwracaliscie uwagi na btdc/atdc :mysli:

Opublikowano

Brysio,

nie jest poprawnie, możesz mi uwierzyć, gdyż:

- w 004 sN [nieBS] masz kąt żądany po stronie ATDC [004.2 - ZGMP z minusem], a rzeczywisty po stronie BTDC [004.3 - PGMP z plusem];

- w 000.2 BS wartość kąta wtrysku to 92 jednostki, gdzie na 000.2 BS powinno być ok. 60-70;

- 004 BS - wartość jest dodatnia [czyli BTDC], a powinna być z minusem [ATDC]. o ile nagłówek zapisywany jest przez VCDS czasem błędnie, o tyle minus/plus już zapisywany jest poprawnie.

spójrz na swój log 004 BS - na Early kąt ustawia się na 15*BTDC [nie ma minusa], na Late ustawia się na ok. 2*ATDC [jest minus].

teraz spójrz na log 004 BS muskela - na Early kąt ustawia się na ok. 15*BTDC [nie ma minusa], na Late ustawia się na ok. 2*BTDC [także nie ma minusa].

nie ma potrzeby robić skrinszotów, trzeba poprawić regulację.

[zawsze możemy poczekać do października, kiedy to muskel zaloży topik, że ma poważny kłopot z porannym rozruchem...]

:hi:

Opublikowano

Brysio,

nie jest poprawnie, możesz mi uwierzyć, gdyż:

- w 004 sN [nieBS] masz kąt żądany po stronie ATDC [004.2 - ZGMP z minusem], a rzeczywisty po stronie BTDC [004.3 - PGMP z plusem];

- w 000.2 BS wartość kąta wtrysku to 92 jednostki, gdzie na 000.2 BS powinno być ok. 60-70;

- 004 BS - wartość jest dodatnia [czyli BTDC], a powinna być z minusem [ATDC]. o ile nagłówek zapisywany jest przez VCDS czasem błędnie, o tyle minus/plus już zapisywany jest poprawnie.

spójrz na swój log 004 BS - na Early kąt ustawia się na 15*BTDC [nie ma minusa], na Late ustawia się na ok. 2*ATDC [jest minus].

teraz spójrz na log 004 BS muskela - na Early kąt ustawia się na ok. 15*BTDC [nie ma minusa], na Late ustawia się na ok. 2*BTDC [także nie ma minusa].

nie ma potrzeby robić skrinszotów, trzeba poprawić regulację.

[zawsze możemy poczekać do października, kiedy to muskel zaloży topik, że ma poważny kłopot z porannym rozruchem...]

:hi:

meszrumie

dobrze ze to wylapales!

calkowicie sie z Toba zgadzam wczoraj niestety nie zwrocilem na to uwagi i przyznaje moj blad patrzylem tylko na wartosc kata i jesly by byla po OT mogla by zostac -- wysylajac im instrukcje i tlumaczac mechanikowi przez telefon co i jak ma zrobic nie bralem nawet pod uwage ze nie bedzie zwracal uwagi na zakres polozenia kata przed czy po OT bylem pewien ze z instrukcja nie da sie zrobic blednie :)))

powiedzailem mechanikowi jak w prosty sposob moze przelozyc o 1 zab na pasku bo niestety kolo pompy bylo juz na przednim ograniczniku a sam widziales jak byl kat wywalony w tyl i oczywiscie kazalem im logowac w bs i sprawdzac przy kazdym obrocie kolem o ile kat sie zmienil i w razie potrzeby poprawic -- nic to muskel sie przejedzie i poprawia do 3 razy sztuka :))

teraz powiem jeszcze jedna ciekawostke -- mnie spaprali kat w aso w krosnie koles ustawial na ich sprzecie i mialem 1,8 vor OT (kapnalem sie dopiero w szwabii ze jest zle bo mi check wywalilo pod wrockiem) chcialem zeby mi szwaby to poprawily to mi krzykneli 128euro szlag mnie trafil kupilem kabel za 50e i sam zrobilem a kabelek zostal na zabawe z autem:) i sie juz wielokrotnie przydal :))

" Vertrauen ist gut Kontrolle ist besser " - stare niemieckie powiedzonko :)

Opublikowano
  • Autor

Przede wszystkim to wielkie dziekuje i jeszcze raz dziekuje dla kolegi meszruma, ze konkretne wskazowki. Oczywiscie nie pomijajac przy tym kolegi Brysia :good:

Po kreceniu i stukaniu mloteczkiem w raz w prawo i raz w lewo udlao sie jako tako ustawic. Wartosci oscyluja troche ale jest juz raczej dobrze.

2xA80.jpg

Rzuccie okiem i sami zobaczcie.

Log (0 - 004)

Log (1 - 004)

Opublikowano

teraz jest prawidłowo.

kąt ustawiony jest idealnie.

Opublikowano

teraz jest prawidłowo.

kąt ustawiony jest idealnie.

po ciezkich walkach dal sobie chlopak rady :))) mloteczkiem heheheh

panowie ma ktos jakis manual jak wymaontowac wtryski??? sa jakies extra narzedzia potrzebne czy "mlotek i obcegi" wystarcza ???