Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Nowe klocki - jakie ? i gdzie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

wiele juz powiedziano o klockach na tym forum ale mam nadal wątpliwosci- co rozsadnego do 312mm tarcz ( oryginalne audi ) ?

samochod mocny ( 240 KM ) wiec maja byc porzadne ale ... nie chce zadnych twardych piszczacych itp. zarazem rozsadne cenowo ( oryginalne sa drogie ). Co polecicie ( maja miec czunijk zuzycia ).

Drugie pytanie - jaki zaklad - wiem ze to prosta operacja ale juz na tylu prostych sie przejechalem ( rowniez z wymiana klockow ) ze jestem pelen obaw. Jaki zaklad w wawie polecicie do prostej wymiany klockow ? Widzialem w polecanych Megacar ale tam glownie ludzie wymieniali rozrzady itp.

Dzieki !

Opublikowano

Hej,

wiele juz powiedziano o klockach na tym forum ale mam nadal wątpliwosci- co rozsadnego do 312mm tarcz ( oryginalne audi ) ?

samochod mocny ( 240 KM ) wiec maja byc porzadne ale ... nie chce zadnych twardych piszczacych itp. zarazem rozsadne cenowo ( oryginalne sa drogie ). Co polecicie ( maja miec czunijk zuzycia ).

Drugie pytanie - jaki zaklad - wiem ze to prosta operacja ale juz na tylu prostych sie przejechalem ( rowniez z wymiana klockow ) ze jestem pelen obaw. Jaki zaklad w wawie polecicie do prostej wymiany klockow ? Widzialem w polecanych Megacar ale tam glownie ludzie wymieniali rozrzady itp.

Dzieki !

pierwsza sprawa to proponuje wyskoczyc z 312-ek, za mocne masz auto

i przejśc na minimum 320mm, poprawa skutecznosci hamowania bedzie znaczna, o tyle tez musisz pomyslec

druga sprawa to taka, ze klocki mozesz wymienic sobie sam, potrzebujesz śrubokręt i imbus 7

no i trzeba wcisnąc tłoczek w zacisku, niewprawnej osobie zajmie to jakąś godzinkę

ile kasy chcesz wydac na klocki ?????

jeżeli chcesz zostac przy 312-ach to musisz zapoda lepszy klocek np FDSP

wydaje mi sie że zwykły klocek bedzie zbyt słaby to Twojego auta

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Ok ale zmiana tarcz = zmiana zaciskow - a nie chce rzeźby ... nie ukrywam iż przerabiałem różne "poprawki" w pasku ( passacie ) i jakoś w tym nie bardzo mi się chce ;)

Powiedz mi proszę co i gdzie kupić :) bo jakoś ostatnio wypadłem z obrotu !

Opublikowano

witam

popytam moze ktos bedzie mial do oddania

interesuja Cie same zaciski, czy z tarczami I klockami ?

Opublikowano

wymieniaj na 320. nie ma się co zastanawiać. Jedyny słuszny wybór (poza 345 i w góre) :) :)

Opublikowano

Witam.

Proponuje klocki hamulcowe steinhof.

Dystrybutor MARTEC.

KLocki przetestowałem wcześniej na oplu astrze oraz na Audi A6 2.5 tdi (180 PS).

Zdały test na 100%. Teraz w mojej B7 również założe tej firmy .KLocki dużo tańsze o ATE , nie piszczą przy hamowaniu i nic nie dzieje się z tarczami.

Nie widze senu w zakadaniu obłędnie drogich klocków i niepotrzebnych wymianach tarcz, ponieważ są to drogie sprawy, a nie o to tu chodzi .

Opublikowano

widocznie turlasz drposa. Nie uwierze że jakiekolwiek hamulce w tym rozmiarze mogą w ogóle hamować...

Opublikowano

Witam,

ja serwisuje swój A4 w Megacar. Jestem bardzo zadowolony. Wcześniej miałem golfa i tez serwisowałem w Megacar, na golfie zrobiłem rozrząd, klocki i tarcze itd.

Jak masz czas podjedz do nich i pogadaj albo pogadaj z nimi przez telefon i oni czy powiedzą jakie masz opcje.

Pozdrawiam