piper1410 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 witam! niedawno padla w moim A4 turbina i wiadomo olej pojawil sie wszedzie......nawet w wydechu....ide dalem rady wylac to wylalem a reszta zostala i tu mam problem....teraz po wymianie turbo,wszystkich olei i filtrow zaczolem wkoncu jezdzic ale z wydechu ciagle sie wydobywa bialy dym spalanego oleju ktory jeszcze zalega wwydechu no i jak jade szybciej to caly zderzak i klape mam w kropkach oleju.... i tu pytanie....jak sie najszybciej pozbyc tego oleju z wydech?jest na to jakis sposob?srodek?[br]Dopisany: 15 Czerwiec 2010, 20:00_________________________________________________Nikt nie zna jakiegos sposobu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SotoM Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 ciężko będzie... jeździć dotąd aż się wypali albo zmieni tłumiki- włókniną w nich jest nasiąknięta i to szybko sie nie wypali. rozbierz układ wydechowy na części 1sze - myjka ciśnieniową i płukać ile wlezie... a z intercooler'a olej wylałeś?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbol Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 konkretnie w trase aż wypali się, u mnie po około 50km już niebyło śladu napewno układ dolotowy cały zaolejony sprawdź przepływke będzie do mycia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piper1410 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 oczywiscie wszystkie weze dolotow byly plukane specjalnym plynem,intercooler tez...wszystkie filtry zostaly zmienione....tylko ten wydech pozostal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Daj mu wp.... ostro na jakims dłuższym odcinku, wiem że trochę będzie wstyd że chmura będzie z tyłu no ale innego sposobu chyba nie znajdziesz nie wspominając o wymianie wydechu... :gwizdanie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piper1410 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 zebys wiedzial ze wstyd:) wszyscy patrza jakbys mial turbo na wykonczeniu a nie po przeszczepie hehe:) moze noca sie gdzies wybiore:0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker-lukasz Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 jak turbo puszcza olej to jest pewne na 100% że do intercoolera też pójdzie?? czy niekoniecznie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi