Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Nie działa podświetlenia bagażnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam tak jak w temacie nie działa mi podświetlenie bagażnika... sprawdzałem żarówki są dobre... sprawdzałem też czy napięcie do chodzi - nie dochodzi... mimo że przełącznik się podświetla podczas gdy mam włączone światła postojówki lub mijania... patrzyłem też na bezpiecznik i wydawał się że jest dobry.. patrzyłem według tego opisu http://audislask.pl/viewtopic.php?t=561&sid=e1a17e0cb68fcbf3c02067eede151479 mianowicie na bezpieczniki nr 14 i 38.... czy to któryś z tych bezpieczników odpowiada za oświetlenie bagażnika??? i jak mam wymontować te światełko do którego nie dochodzi napięcie??? [br]Dopisany: 15 Czerwiec 2010, 23:19_________________________________________________proszę o pomoc...

Opublikowano

wymontowanie...o ile sie nie myle podwazasz i wyciagasz :mysli:

Opublikowano

ja mogę podpowiedzieć, że kiedyś miałem podobną sytuację wszystko działało, wszystko sprawdziłem a światła nie było, po ponownym sprawdzeniu bezpiecznika okazało się, że jednak był przepalony ale w takim miejscu, że ledwo co dostrzegłem - ale to może nie być to :hi:

Opublikowano
  • Autor

a który bezpiecznik za to odpowiada???[br]Dopisany: 16 Czerwiec 2010, 23:52_________________________________________________bardzo byłbym wdzięczny za odpowiedź.

Opublikowano

a który bezpiecznik za to odpowiada???[br]Dopisany: 16 Czerwiec 2010, 23:52_________________________________________________bardzo byłbym wdzięczny za odpowiedź.

NR 38 - 15A -oswietlenie bagaznika, centralne blokowanie drzwi

Opublikowano
  • Autor

no niestety bezpieczniki o numerach 38 i 14 są dobre...;/ sprawdzałem omomierzem... i co teraz????:([br]Dopisany: 19 Czerwiec 2010, 11:21_________________________________________________pomoże ktoś???

Opublikowano

no niestety bezpieczniki o numerach 38 i 14 są dobre...;/ sprawdzałem omomierzem... i co teraz????:([br]Dopisany: 19 Czerwiec 2010, 11:21_________________________________________________pomoże ktoś???

Sprawdź bezpieczniki nr 24 (30A) oraz 2 (5A).

Właściwie 2 nie trzeba.

Edit: 2010.06.19, 18:58

Teraz tak się zastanowiłem - jeśli pozostałe lampki oświetlenia wewnętrznego w samochodzie działają tak jak trzeba, a tylko ta w bagażniku nie świeci, to nie jest to wina bezpiecznika.

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano

u mnie nie działało podświetlenie z tyłu, wystarczyło rozebrać przeczyścić styki, docisnąć wsuwki i jest oki.

Opublikowano
  • Autor

rozebrałem tą lampkę i okazało się że mam ułamany bolec o numerze 2 do którego idzie zielony kabel... zastanawiam się jak to naprawić ma ktoś jakiś pomysł???

dtwNi.jpg

do bolca o numerze 1 idzie brązowy kabel do 2 zielony do 3 nic do 4 czerwony do 5 szary i do 6 nic... czyli bolec 3 i 6 mam wolny... aha no i ten ułamany bolec mam[br]Dopisany: 21 Czerwiec 2010, 12:17_________________________________________________kurde przy rozbieraniu tego przez przypadek zetknąłem 2 kabelki ze sobą i zaiskrzyło a teraz już nie iskrzy ... nie wiecie który bezpiecznik mógł paść od tego??? 24, 38 i 14 sprawdzałem i są dobre...[br]Dopisany: 21 Czerwiec 2010, 13:20_________________________________________________wcześniej się podświetlał włącznik a teraz już się nie podświetla:)[br]Dopisany: 21 Czerwiec 2010, 13:22_________________________________________________bezpiecznika o nr 2 w ogóle nie mam...[br]Dopisany: 21 Czerwiec 2010, 14:23_________________________________________________pomóżcie ...[br]Dopisany: 21 Czerwiec 2010, 16:08_________________________________________________poradziłem sobie:) sporo lutowania i zabawy ale opłacało sie:) miałem złamany 2 i 4 bolec wiec bolec 6 polaczylem na plytce z 4 a 2 z 3... przerwałem scieżkę 3 i wszystko gra:)