nowyelement Opublikowano 17 Czerwca 2010 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Witam. Jest to mój pierwszy post na forum więc witam wszystkich kolegów i koleżanki :> niestety mam PROBLEM jakieś 3 miesiące temu wszedłem w posiadanie OOOO A4 1,9 TDI 99r.B5 od jakiegoś czasu zauważyłem spory spadek obrotów na biegu jałowym:) Spore trzęsienie budą, spadek mocy i plucie sadzą z olejem z wydechu... Prosił bym o wsparcie gdyż mechanik ze mnie żaden . ... Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc
wiktorsam Opublikowano 17 Czerwca 2010 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Więc - czy to na pewno olej ? Może to płyn chłodniczy który miesza się z sadzą z tłumika i wygląda potem jak olej. Jeżeli to jednak olej to najprawdopodobniej turbo się kończy...
Gość -makaveli- Opublikowano 17 Czerwca 2010 Opublikowano 17 Czerwca 2010 turbo kolego turbo !! znam ten ból :gwizdanie:
lkowol Opublikowano 17 Czerwca 2010 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Jeśli to olej to najprawdopodobniej turbina się skonczyła
Tiger017 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Koledzy a jeśli po przy gazowaniu na ziemi jest kilka kropelek jakby sadza z wodą albo olejem to normalne??? A i po odpaleniu zapach sadzy .
Gwerty Opublikowano 17 Czerwca 2010 Opublikowano 17 Czerwca 2010 jesli masz np. taka zawalonego sadzami i olejem to bez kata napewno zdrowiej. kat nie stawia oporu dla spalin i przez to turbina ma lżej
Rekomendowane odpowiedzi